woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleVan tuin tot bord

Van tuin tot bord

Vereniging van Volkstuinders Delden

Aan het eind van het moestuinseizoen in februari is er op de volkstuincomplexen in Delden weinig bedrijvigheid. De kriebels om de tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen komen vaak in maart april als de zon weer wat aan kracht wint. 

Februari is een mooie tijd om een tuinplan te maken en wellicht vast zaden en pootgoed te bestellen bij Pets & Co aan de Kortestraat te Delden. 

In februari is nog wel het één en ander te oogsten uit de moestuin zoals pastinaak en peterselie. 

De pastinaken kunnen al wel een flinke omvang bereikt hebben en meer dan een kilo wegen. Genoeg voor een stamppot voor vier personen.

Stamppot pastinaak

Ingrediënten

  • – 1 kilo pastinaak
  • – 1,2 kilo aardappels
  • – 3 uien
  • – Beker hete melk
  • – Bosje peterselie

Bereiding

Schil de pastinaak en snij in blokjes. Schil de aardappels ook en snij in iets minder grote blokjes. Pel de ui en snij in parten. Doe de groente in water met zout tot het net onderstaat. Breng het water aan de kook en laat het ongeveer een kwartier doorkoken. Giet af en stamp met de melk tot een smeuïge puree en snipper de peterselie erover. Lekker met gebakken spekjes en/of een frisse rode bieten salade. 

Wil je zelf eens pastinaken, peterselie, aardappels en rode bieten telen? Dat kan! In Delden liggen meerdere complexen met volkstuinen langs de Rondweg, aan de Cramersweide, aan de Sportlaan en langs het rode Fietspad bij Erve Hooijerink. Voor slechts een klein bedrag kunt u al een stukje grond huren vanaf circa 75 m². 

Meer informatie is te vinden op www.volkstuindelden.nl. 

De groenten uit dit recept en ander groente en fruit zijn ook gewoon te koop bij de plaatselijke groentewinkels van Ronnie Weegink in Delden of
Wiemerink in Goor. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws