woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleVan tuin tot bord

Van tuin tot bord

Vereniging van volkstuinders Delden

Eigenlijk zou iedereen met een dood hoekje in de tuin een stronk rabarber moeten poten. Of als je niet van tuinieren houdt de hele of een deel van de tuin volplempen met rabarber. Onder rabarber groeit niet veel meer. Het enige wat je moet doen is af en toe wat bijmesten en in droge periodes wat water geven. Tot half juni, zeg de langste dag, kun je geregeld rabarberstengels oogsten. Gelijk klaar te maken of in te vriezen voor later gebruik. Te gebruiken als bijgerecht, dessert, taart, jam of chutney om maar een aantal mogelijkheden te noemen. Vandaag als dessert. Gebruik ongeveer 10 gram suiker op 100 gram rabarber als je van zoet houdt of minder, navenant de smaak van de eters. 

Rabarber: zuur-zoetzuur-zoet

Ingrediënten:

  • kilo rabarber 
  • 40 tot 100 gram suiker 
  • volle yoghurt 
  • slagroom 
  • aardbeien   

Bereiding:

Kook de rabarber en een klein scheutje water langzaam tot moes. Roer met een vork af en toe door. Roer de suiker erdoor en laat afkoelen. 

Doe een klodder yoghurt in een schaaltje. Daarbovenop een schep of twee rabarber en daar weer bovenop een flinke toef slagroom en aardbeien naar behoefte. Eet de rabarber die overblijft de volgende dag. 

Wil je zelf eens rabarber en andere gewassen telen? Dat kan! In Delden liggen meerdere complexen met volkstuinen langs de Rondweg, aan de Cramersweide, aan de Sportlaan en langs het rode Fietspad bij Erve Hooyerink. Voor slechts een klein bedrag kunt u al een stukje grond huren vanaf circa 75 m². Meer informatie is te vinden op www.volkstuindelden.nl. 

Groente en fruit zijn ook gewoon te koop bij de plaatselijke groentewinkels van Ronnie Weegink in Delden of Wiemerink in Goor. Zaden en pootgoed zijn verkrijgbaar bij Pets&Co aan de Kortestraat te Delden.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws