maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleVan tuin tot bord

Van tuin tot bord

Vereniging van Volkstuinders Delden

Eind april en begin mei verschenen in deze rubriek al teelttips over courgetteplanten. Nu, medio juli is de oogsttijd voor courgettes onverbiddelijk aangebroken. De oogsttijd die doorgaat tot aan de eerste nachtvorst in het najaar. Reken erop dat een courgetteplant meer dan 20 vruchten in een seizoen geeft. De courgette is een makkelijk toe te passen vrucht in veel gerechten dus voor de spreiding is het wel handig minstens twee planten in de (moes)tuin te hebben. Oogst de courgettes al ze maximaal 20 cm groot zijn of kleiner. Onverhoopt zal er altijd een vrucht over het hoofd gezien worden die het formaat honkbalknuppel krijgt. Deze zijn melig en echt niet lekker meer hoe je ze ook kruid.

Gestoofde courgette met zalm (4 personen)  

Ingrediënten:

400 gram spaghetti 

olijfolie 

3 of 4 kleine courgettes 

250 gram mascarpone 

peper 

200 gram gerookte zalm (met MSC keurmerk)  

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in gezouten water gaar. 

Snij ondertussen de courgettes in kleine stukjes in bak ze een paar minuten in een hapjespan zacht. Doe de deksel schuin op de pan en laat een minuut of 10 stoven. Snipper de zalm. Roer de mascarpone er door met flink wat peper. Voeg, als de mascarpone begint te pruttelen de zalmsnippers toe en haal de pan van het vuur. Roer het mascarponemengsel door de spaghetti en serveer direct met stokbrood of een salade. 

Wil je zelf eens courgettes en andere gewassen telen? Dat kan! In Delden liggen meerdere complexen met volkstuinen langs de Rondweg, aan de Cramersweide, aan de Sportlaan en langs het rode Fietspad bij Erve Hooyerink. Voor slechts een klein bedrag kunt u al een stukje grond huren vanaf circa 75 m². 

Meer informatie is te vinden op www.volkstuindelden.nl. 

Groente en fruit zijn ook gewoon te koop bij de plaatselijke groentewinkels van Ronnie Weegink in Delden of Wiemerink in Goor. Zaden en pootgoed zijn verkrijgbaar bij Pets & Co aan de Kortestraat te Delden. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws