woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleVan tuin tot bord - aardappels

Van tuin tot bord – aardappels

Vereniging van Volkstuinders Delden

Als moestuinier heb je het hele jaar een vakantiegevoel. Heerlijk ontspannen met leuke klusjes wat begint bij het klaarmaken van de tuin, het zaaien, het laten groeien en het oogsten van allerlei gewassen. Maar toch begint het als moestuinier toch ook wel te kriebelen om er eens tussenuit te gaan. De dag voor vertrek nog zo veel mogelijk oogsten om eventueel mee te nemen voor de eerste vakantie dagen en een afsluitende thuismaaltijd. Vandaag met vers geoogste aardappels. Houten frites uit Delden. Raadselachtige naam, maar wel lekker. 

Vanwege de vakantie de komende vier weken geen recepten meer van de Vereniging van Volkstuinders Delden. U kunt natuurlijk wel recepten blijven insturen naar volkstuinders.delden@gmail.com

Houten frites uit Delden 

Ingrediënten (4 personen):

  • – 8 flinke aardappels 
  • – Paar flinke scheuten zonnebloemolie 
  • – Theelepel tijm, oregano, zout en chilipoeder  

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en boen de aardappels goed schoon met bijvoorbeeld een schuurspons. Snij de aardappels overdwars in vier stukken en doe ze in een schaal. Strooi de kruiden en zout erover en giet de olie erdoor en hussel goed. Kieper de aardappels uit de schaal over op een bakplaat en verdeel zo dat ze allemaal op de bodem liggen. Bak ze een minuut of 35. Serveer in schaaltjes bij bijvoorbeeld een hamburger en salade die je ondertussen kunt klaarmaken. 

Wil je zelf eens courgettes en andere gewassen telen? Dat kan! In Delden liggen meerdere complexen met volkstuinen langs de Rondweg, aan de Cramersweide, aan de Sportlaan en langs het rode Fietspad bij Erve Hooyerink. Voor slechts een klein bedrag kunt u al een stukje grond huren vanaf circa 75 m². 

Meer informatie is te vinden op www.volkstuindelden.nl. 

Aardappels, groente en fruit zijn ook gewoon te koop bij de plaatselijke groentewinkels van Ronnie Weegink in Delden of Wiemerink in Goor. Zaden en pootgoed zijn verkrijgbaar bij Pets&Co aan de Kortestraat te Delden. 

Goede vakantie!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws