maandag, 21 juni 2021
spot_img
HomeLifestyleVan tuin tot bord - Kropsla

Van tuin tot bord – Kropsla

Vereniging van Volkstuinders Delden

Nu de tijd aanbreekt dat weer meer kan en mag, breekt ook de tijd van feestjes weer aan. Gezellig. Vaak wordt meer ingeslagen en op tafel gezet dan de gasten eten. En zolang iets niet een hele middag in de zon heeft staan bakken, kunnen met name resten van kaasjes goed in een salade verwerkt worden. Kijk eens in de moestuin wat daar te halen valt en maak bijvoorbeeld een zomerse salade met onder meer blauwe kaas, sla, radijsjes en komkommer. 

Restjessalade

Ingrediënten:

  • Krop sla, gewassen en in stukken gescheurd 
  • 10 radijsjes (of eventueel kerstomaatjes), in plakjes (of gehalveerd) 
  • Halve komkommer, in stukjes
  • 10 olijven of meer in plakjes 
  • 50 gram roquefort 
  • 2 el of meer zure room 
  • 3 el olijfolie 
  • 2 el witte wijnazijn 
  • Paar halen peper uit de molen 
  • 1 el fijngehakte verse kruiden 

Meng de groenten en olijven in een slakom door elkaar. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, kruiden en peper. Verbrokkel de kaas hierboven en met de zure room door de dressing. Lekker bij bijvoorbeeld pasta Bolognaise. 

Wil je zelf eens sla, radijzen, komkommer en andere gewassen telen? Dat kan! In Delden liggen meerdere complexen met volkstuinen langs de Rondweg, aan de Cramersweide, aan de Sportlaan en langs het rode Fietspad bij Erve Hooyerink. Voor slechts een klein bedrag kunt u al een stukje grond huren vanaf circa 75 m². Meer informatie is te vinden op www.volkstuindelden.nl. 

Groente en fruit zijn ook gewoon te koop bij de plaatselijke groentewinkels van Ronnie Weegink in Delden of Wiemerink in Goor. Zaden en pootgoed zijn verkrijgbaar bij Pets&Co aan de Kortestraat te Delden. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws