zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleVan tuin tot bord - spinazie

Van tuin tot bord – spinazie

Vereniging van Volkstuinders Delden

Een van de eerste gewassen die eind februari in de volle grond gezaaid kan worden is spinazie. Het is een snel groeiende groente die daarom ook om toegevoegde voedingstoffen vraagt zoals oude stalmest of goed verteerde compost. Bovendien moet de van nature zure Deldense grond bekalkt worden. Voordeel is dat je al binnen enkele weken kunt oogsten. Spinazie is rauw heerlijk in een salade, maar is voor vele toepassingen zoals bij aardappels of pasta. Maar zover is het nog niet. Eerst maar eens spinazie uit de diepvries met spaghetti. De knoflook die vorig jaar is geoogst en bewaard, begint nu uit te lopen. Tijd dus om het flink te gebruiken in onder meer dit recept. In de anderhalvemetersamenleving zal het weinig scheve blikken opleveren. 

Spaghetti met spinazie

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • Doos van circa 800 gram spinazie à la crème 
  • 200 gram biologische spekreepjes 
  • Theelepel ketoembar 
  • Theelepel gedroogde basilicum 
  • Zout en peper
  • Adembenemend veel knoflook

Bereiding

Kook de spaghetti in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de spinazie 12 minuten in de magnetron op 750 watt. Roer ongeveer halverwege een keer door. Bak ondertussen de spekjes zachtjes in eigen vet krokant .Voeg de ketoembar, basilicum en peper toe en pers de knoflook uit boven de spekjes. Bak nog een minuut mee. Ondertussen zullen spaghetti en spinazie klaar zijn. Giet de spaghetti af en roer de spinazie en spekjes erdoor. Serveer direct en rasp er eventueel nog kaas overheen. 

Wil je zelf eens spinazie en andere gewassen telen? Dat kan! In Delden liggen meerdere complexen met volkstuinen langs de Rondweg, aan de Cramersweide, aan de Sportlaan en langs het rode Fietspad bij Erve Hooijerink. Voor slechts een klein bedrag kunt u al een stukje grond huren vanaf circa 75 m². Er zijn op dit moment nog enkele tuinen vrij voor verhuur aan de Sportlaan en langs de Rondweg. Meer informatie is te vinden op www.volkstuindelden.nl. Verse spinazie en ander groente en fruit zijn ook gewoon te koop bij de plaatselijke groentewinkels van Ronnie Weegink in Delden of Wiemerink in Goor. Zaden en pootgoed zijn verkrijgbaar bij Pets&Co aan de Kortestraat te Delden. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws