woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteVanavond: Benefietconcert voor Oekraïne bij H.H. Petrus en Pauluskerk in Goor

Vanavond: Benefietconcert voor Oekraïne bij H.H. Petrus en Pauluskerk in Goor

Hof van Twente – Er hebben zich sinds 26 februari al veel inwoners uit Hof van Twente aangemeld voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Daarvoor is de Vereniging  Hof van Twente-Kiev-Pechersk iedereen zeer erkentelijk. Maar hulp en initiatieven komen van alle kanten en de vereniging is iedereen daarvoor zeer dankbaar en heeft enorme waardering voor de samenwerking die zo spontaan op gang komt.

Vanavond in de H.H. Petrus en Paulus kerk 19.30 uur

Het benefietconcert heeft vele mensen bereid gevonden op te treden: Het Twents Jeugd Symfonie Orkest en het katholieke kerkkoor In Between onder leiding van Carl Witrock en de Letse dirigente Liga Vilmare zullen hun klanken laten horen en ook hier zal de dansgroep Roesalka weer acte de présence geven.

De kerk is open om 19.30 uur, aanvang concert om 20.00 uur. Entree is € 5,00 maar een extra bijdrage zal ook hier weer in een daarvoor bestemde melkbus te deponeren zijn. Ook hier zal de gehele opbrengst ten goede komen aan de Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk. Het adres van de kerk is: Hengevelderstraat 22, Goor

Financieel steunen

De Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk is spontaan ontstaan na contacten met een Oekraïns orkest in Kerkrade in 1989. Sindsdien zijn er vele uitwisselingen geweest, niet alleen op muzikaal vlak. De vereniging heeft zich voor kinderen uit Tsjernobyl ingezet en sponsort al jaren de kinderafdeling van het ziekenhuis in Kiev. Financieel steunen kan via bankrekening NL 50 RABO 0156.2841.97 ten name van de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk. De vereniging is een ANBI-instelling en bekend onder RSIN: 806252789. 

Mocht u willen reageren dan kan dat per e-mail naar secretaris@hofvantwente-kiev.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle