donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeNieuwsDiepenheimVeel activiteiten in pinksterweekend rond het Nijenhuis

Veel activiteiten in pinksterweekend rond het Nijenhuis

Diepenheim – Het Nijenhuis in Diepenheim vormt samen met het Westerflier een dubbellandgoed dat al meer dan twee eeuwen in handen is van de familie Schimmelpenninck. Beide hoofdgebouwen worden bewoond door afstammelingen van Rutger Jan Schimmelpenninck die in 1799 neerstreek op het Nijenhuis. Sindsdien is het landgoed geleidelijk uitgebreid. 

Rond 1900 kreeg het Nijenhuis vier torens en kreeg de omgeving een nieuw aanzien op basis van een plan van de bekende landschapsarchitect Hugo Poortman. Dit plan is op dit moment te zien in museum No Hero in Delden. Tijdens de laatste verbouwing is het Nijenhuis verdeeld in twee appartementen en een ‘museaal’ gedeelte. Dit bestaat uit een viertal salons waarin bijzondere herinneringen aan de vroegere Raadpensionaris en zijn (klein)kinderen te zien zijn, zie www.stichtingrjs.nl. 

Tweede pinksterdag (6 juni) Dag van het Kasteel

Net als in voorgaande jaren is het privé-gedeelte van de tuin rond het Nijenhuis en de moestuin op tweede pinksterdag van 10.30 tot 16.30 uur opengesteld voor het publiek. 

Auto’s graag achterlaten bij inrit bij Goorseweg (navigeren naar hoek Goorseweg/Eerste Zomerdijk). De toegang is gratis. Bij de entree is overheerlijke koffie van Piaccino verkrijgbaar.

Dit keer is het ook mogelijk een rondleiding door het museale deel van het huis te krijgen. Kaartjes à 5 euro zijn verkrijgbaar bij de entree van de tuin. De rondleidingen vinden plaats om 11.00, 12.00, 14.00 en 15.00 uur. Er geldt een maximum van 15 personen per rondleiding. Vooraanmeldingen zijn mogelijk door een mail te sturen naar info@stichtingrjs.nl

Uitvoering Hamlet door King’s Men op 4 en 5 juni

Op een bijzondere locatie in het privédeel van het park achter het Nijenhuis zal het bekende toneelgezelschap King’s Men hun geheel eigen interpretatie van het bekende toneelstuk Hamlet uitvoeren. De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 4 juni om 19.30 uur en op zondag 5 juni (Eerste Pinksterdag) om 14.30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.wilminktheater.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle