zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeNieuwsVeel animo voor inloopmiddag voor Oekraïners

Veel animo voor inloopmiddag voor Oekraïners

Goor – Vereniging Hof van Twente Kiev-Pechersk, de Reggehof en Salut kwamen op het idee om een inloopmiddag te organiseren voor mensen uit Oekraïne. Zij vermoeden dat er behoefte is bij vluchtelingen en andere Oekraïense betrokkenen om onder ‘eigen’ mensen te zijn en lief en leed met betrekking tot onder andere de oorlog te kunnen delen: Dat vermoeden bleek juist te zijn. Er was erg veel animo voor de inloopmiddag die sowieso nog twee vrijdagen worden gehouden in de Reggehof. 

Vanwege de positieve reacties en de grote opkomst worden er nog twee inloopmiddagen gehouden op vrijdag 22 en 29 april van 14.00 tot 16.00 uur in de Reggehof. De middag is bedoeld voor Oekraïense vluchtelingen, zowel kinderen als volwassenen, die momenteel in Hof van Twente zijn. Er zijn geen kosten aan verbonden. De inloopmiddag is gratis toegankelijk voor de vluchtelingen, inclusief koffie/thee. 

Cheque van de Heeckerenschool

De kinderen van basischool Heeckeren hebben zich ook fanatiek ingezet voor Oekraïne. De leerlingen kwamen zelf in actie door bijvoorbeeld statiegeldflessen in te leveren of bakten cupcakes en verkochten deze. Op woensdag 16 maart zongen ze gezamenlijk het lied ‘Wij staan hier sterk’. Met ieders geweldige inzet stond de geldthermometer op een gegeven moment op € 2650. Een deel van het geld is ingezet voor vluchtelingenkinderen op school. De cheque voor de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk bedroeg € 1.650.

Jan Lentelink (links op de foto) en Rijk Wibbelink van de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk mochten de cheque afgelopen week in ontvangst nemen. “We zijn ontzettend trots en dankbaar voor de inzet van de kinderen van de Heeckerenschool. Wij zullen zorgen dat het geld goed besteed wordt”, aldus Rijk en Jan, die zich al geruime tijd inzetten voor het inzamelen van geld voor -vooral- kinderen in Oekraïns oorlogsgebied, maar ook samen met Salut, de gemeente en de Reggehof de inloopmiddagen mogelijk maken.

Matroesjka poppetjes

Als dank voor hun inzet kregen de leerlingen van KC en BS Heeckeren enkele attenties waaronder een mooi fotoboek van Kiev en de bekende Matroeskka poppetjes.

Voor vragen en informatie omtrent de inloopmiddagen kunt u zich per e-mail wenden tot Salut: info@salut-welzijn.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle