zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeNieuwsVereniging Hof van Twente-Kiev Perchersk zit niet stil

Vereniging Hof van Twente-Kiev Perchersk zit niet stil

Hof van Twente – Er hebben zich sinds 26 februari al veel inwoners uit Hof van Twente aangemeld voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Daarvoor is de Vereniging  Hof van Twente-Kiev-Pechersk iedereen zeer erkentelijk. Maar hulp en initiatieven komen van alle kanten en de vereniging is iedereen daarvoor zeer dankbaar en heeft enorme waardering voor de samenwerking die zo spontaan op gang komt. Hieronder ziet u alle mogelijkheden tot hulp en specials op een rijtje: 

18 maart:  Informatiebijeenkomst opvang vluchtelingen Oekraïne in Hof van Twente

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 18 maart 2022 in de Klokkenkamp gelegen aan de Diepenheimseweg 2 te Goor,

19.00 uur: inloop van de genodigde personen

19.30 uur: aanvang van informatiebijeenkomst

20 maart:  Politiek in de Pol special: Benefiet voor Oekraïne

Gasten zijn burgemeester Ellen Nauta, ex-minister van Defensie Ank Bijleveld en buitenland-deskundige Han ten Broeke. Muziek is er onder meer van de Oekraïense zanggroep Roesalka. De gehele opbrengst van deze special komt ten goede aan de Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk. 

Zondagmiddag 20 maart om 17.00 uur in Herberg de Pol in Diepenheim. Kaarten à 15 euro zijn te reserveren op www.diepenheim.nl Ter plekke is er ook gelegenheid extra donaties te doen.

23 maart: Benefietconcert voor Oekraïne bij Eetcafé de Burgemeester

Langestraat Delden, aanvang 19.30 uur. De band UPDATE 7 verzorgt de avond niet alleen. Dankzij de medewerking van Het Hofweekblad, Eighty Eight licht en geluid en Eetcafé de Burgemeester hopen zij voor veel bezoekers een spetterend concert te mogen uitvoeren. De Oekraïense Zang- en Dansgroep Roesalka zal de bezoekers meenemen in een stukje Oekraïense cultuur.

De entree bedraagt € 5,00, maar er is een melkbus waar u desgewenst een extra bijdrage in kunt deponeren. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij de Wereldwinkel aan de Kortestraat 2b in Delden, op woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.  

25 maart: Benefietconcert voor Oekraïne bij H.H. Petrus en Pauluskerk in Goor

Hengevelderstraat 22, Goor. Optredens van het Twents Jeugd Symfonie Orkest en het katholieke kerkkoor In Between onder leiding van Carl Witrock en de Letse dirigente Liga Vilmare. Ook hier zal de dansgroep Roesalka weer acte de présence geven. De kerk is open om 19.30 uur, aanvang concert om 20.00 uur. Entree is € 5,00 maar een extra bijdrage zal ook hier weer in een daarvoor bestemde melkbus te deponeren zijn. Ook hier zal de gehele opbrengst ten goede komen aan de Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk.

Financieel steunen

De Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk is spontaan ontstaan na contacten met een Oekraïns orkest in Kerkrade in 1989. Sindsdien zijn er vele uitwisselingen geweest, niet alleen op muzikaal vlak. De vereniging heeft zich voor kinderen uit Tsjernobyl ingezet en sponsort al jaren de kinderafdeling van het ziekenhuis in Kiev. Financieel steunen kan via bankrekening NL 50 RABO 0156.2841.97 ten name van de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk. De vereniging is een ANBI-instelling en bekend onder RSIN: 806252789. 

Mocht u willen reageren dan kan dat per e-mail naar secretaris@hofvantwente-kiev.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle