zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleVergeten Passages

Vergeten Passages

 Boek van Ineke Hoffschulte

Delden – ‘Vergeten passages’ van Ineke Hoffschulte uit Delden ontstond uit het materiaal dat geen plek kreeg in haar eerste boek ‘Sjoerd Menno Baas’, dat ze voor haar kleinkinderen schreef als herinnering aan hun pake. De herinneringen en associaties die bij de totstandkoming van dat eerste boek opborrelden, bleken uiteindelijk een vruchtbare voedingsbodem voor nieuwe verhalen, die nu gebundeld zijn. En zo kregen ook de ‘vergeten passages’ alsnog een plek. 

Het boek is opgebouwd uit anekdotische verhalen over Hoffschultes eigen jeugd, haar uitgebreide familie en gebeurtenissen uit het heden en verleden. Steeds scherp en humorvol aan het papier toevertrouwd – soms met grote betrokkenheid, dan weer met wat ironische distantie. Die betrokkenheid voel je als lezer ook als het over de eigen familiegeschiedenissen gaat. Ze ademen de sfeer van een jaloersmakend vrolijke jeugd in Zwolle en Rotterdam, waar ze met dankbaarheid en genoegen aan terugdenkt. Als lezer word je gepakt door de compacte schrijfstijl, de warmte en de eerlijkheid van het verhaal. 

In de verhalen wordt vaak een lichte spanning opgebouwd, die leidt tot een soms ontwapenend sluitstuk. ‘Vergeten Passages’ is zo een verhalenbundel geworden die de lezer veel genoegen biedt. Enkele van de ‘stukkies’ waren eerder onder meer te lezen in het schrijfproject DecameronA, dat in coronatijd ontstond bij het ‘Schrijverscafé’ van de Hengelose bibliotheek. 

Het boek is te koop bij The Readshop in Delden en Broekhuis in Hengelo.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws