dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeSportVerhit duel tussen Rood Zwart en FC Eibergen eindigt in gelijkspel

Verhit duel tussen Rood Zwart en FC Eibergen eindigt in gelijkspel

Delden – Rood Zwart en FC Eibergen hebben de punten gedeeld in een boeiend duel van begin tot eind. Na 90 minuten voetballen en drie rode kaarten stond er op sportpark De Scheetheuvel een 2-2 einstand op het scorebord. 

De mannen van hoofdtrainer Christiaan Noppers begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten was het raak. Brian Penninkhof kopte een fantastische voorzet van rechtsback Rutger Roesink perfect in de bovenhoek. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de vroege voorsprong. Na een afgeslagen voorzet vanaf de rechterkant werd de bal opnieuw ingebracht, ditmaal vanaf de linkerkant. De buitenspeler van FC Eibergen won het kopduel en knikte de gelijkmaker tegen de touwen. 

Rood Zwart voetbalde zeer aardig en had de gasten onder druk staan. Aanvallers Jelte Linderman en Thomas de Graaf wisten het de defensie van FC Eibergen lastig te maken en dat leverde de thuisploeg een 2-1 voorsprong op. Linderman veroverde de bal diep op de helft van FC Eibergen en zette De Graaf met een steekpass vrij voor de keeper. Met een geplaatste bal schoot de buitenspeler zijn ploeg weer op voorsprong.

Ook ditmaal zaten de gasten niet bij de pakken neer. FC Eibergen kroop uit haar schulp en zette meer druk op de defensie van Rood Zwart. Opnieuw een voorzet vanaf de linkerkant zorgde voor een doelpunt. De spits toucheerde de bal niet, waardoor de voorzet van de buitenspeler rechtstreeks in het doel belandde. Het doelpunt betekende ook meteen de ruststand, 2-2. 

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar een doelpunt. Rood Zwart was er na een kwartier heel erg dichtbij. De Graaf werd bediend door Tijn Janssens, maar werd door de verdedigers van FC Eibergen naar zijn linkerbeen gedreven en schoof de bal naast het doel. Het duel lag steeds vaker stil door de vele overtredingen die er werden gemaakt. 

Penninkhof, de man van de openingstreffer, maakte een overtreding op het midden van het veld en kreeg tot ieders verbazing een gele kaart. Omdat de middenvelder kort daarvoor ook al op de bon was geslingerd kon hij vroegtijdig de kleedkamers opzoeken. Lang profiteerde FC Eibergen niet van de overtalsituatie. Een verdediger van de gasten trok aan de noodrem. In het daaropvolgende opstootje gaf de scheidsrechter een tweede gele kaart aan de aanvoerder van de gasten en zo kon ook hij gaan douchen.

In de dug-out van de gasten hielden ze het ook niet meer. Na een overtreding op een van hun aanvallers liep een wisselspeler een paar meter het veld in met commentaar richting de scheidsrechter. Die was daar niet van gediend en trok de derde rode kaart van de wedstrijd. In het slot van het duel gingen de Deldenaren nog op zoek naar de winnende treffer, maar verder dan een kopbal van Roesink uit een corner kwam de thuisploeg niet. 

Het gelijke spel betekent dat Rood Zwart de ongeslagen reeks uitbreidt naar vier wedstrijden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Victoria ’28 op het programma. Een duel tussen de nummers twee en zeven van de ranglijst. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws