woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeSportVerrassend bedrag jaaracties Snorrewind voor Villa Joep

Verrassend bedrag jaaracties Snorrewind voor Villa Joep

Markelo – Manege Snorrewind Markelo zamelt al een aantal jaren geld in voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker. Voor het tweede jaar op rij stonden de acties onder druk vanwege de coronapandemie. Toch werden er weer mooie grote en kleine inzamelingsacties op touw gezet door ruiters, vrijwilligers en door Team Snorrewind. 

Zo werden mokken, tassen en kalenders met foto’s van de Snorrewind kudde verkocht, was er weer een pepernotenactie en konden kerstbakjes gekocht worden. De Lionsclub Goor-Markelo-Diepenheim bestelde voor het tweede jaar 40 kerstbakjes die zij op hun beurt weer aan een goed doel in de Hof gaven. Zo sneed het mes aan meerdere kanten! 

Het bleef lang ongewis of de Hippolon, het sportieve estafette-evenement, doorgang kon vinden. Gelukkig kon door een creatieve en flexibele instelling van de organisatie en deelnemers toch nog in familie- en vriendenverband gesport worden. Helaas zonder publiek, maar het enthousiasme van de vele teams was er niet minder om. Zij lieten zich dan ook voor een groot bedrag sponsoren! 

Ook de oliebollenbakgroep die al vele jaren op meerdere Snorrewind-activiteiten oliebollen staat te bakken op de veranda van Snorrewind had een bestellijn opgezet, zodat liefhebbers op oudejaarsdag toch hun geliefde sponsorbollen konden afhalen. Mede door een oliebollen Drive-Thru van Van Der Geest Enschede werd ook de oliebollenverkoop een daverend succes. 

Er werden zelfgemaakte kerstkaarten, gehaakte sjaals, armbandjes, vogelvetbollen en andere knutsels verkocht en het hele jaar door kon iedereen lege plastic statiegeldflessen bij Snorrewind achterlaten. 

Een nieuwe activiteit was de Stappen, Trappen en Happen rit. Ruiters konden samen met fietsers een vooraf uitgezette rit rijden, waarbij men onderweg heerlijke hapjes en drankjes kreeg, klaargemaakt door vrijwilligers. Deze tocht bleek zeker voor herhaling vatbaar. 

Ook de jaarlijkse Oudejaarsborrel kon niet gehouden worden, maar de manege riep haar ruiters op om rond vijf uur via social media naar een mooie film te kijken met het bijzondere jaaroverzicht van de manege en ook de uitreiking van een symbolische cheque aan Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep. Dit jaar kreeg hij deze uitgereikt door de 10-jarige Sanna Schrijver. De Deventer ruiter Sanna zamelt al sinds haar zesde fanatiek in voor Villa Joep. Dit was ook de gemeente Deventer niet ontgaan. Zij werd onlangs door de burgemeester geëerd met een jeugdlintje. Renes was zichtbaar verrast toen het bedrag van € 16.244,78 onthuld werd. “Juist in coronatijd is het fantastisch om te zien dat mensen zich nog steeds zo inzetten voor dit goede doel”, aldus Renes. Ook gaf hij aan dat, zoals bij de meeste goede doelen, de donaties in het afgelopen jaar logischerwijs terugliepen. Renes memoreerde aan het feit, dat Manege Snorrewind al minstens 12 jaar inzamelingsacties voor Villa Joep deed en hierbij al ruim 130 duizend euro had binnengehaald. “Daar waar 12 jaar geleden de overlevingskans voor kinderen met deze ziekte slechts 20 procent was, zitten we nu al op zo’n 35 procent, mede dankzij al die bijdragen. Samen met alle donateurs gaan we de droom waarmaken, dat kinderen niet meer overlijden aan Neuroblastoom”, sprak Renes uit zijn hart. 

Jelle Renes bedankte iedereen die op welke manier ook een grote of kleine bijdrage heeft gedaan voor genezing van Neuroblastoom Kinderkanker. De film en de toespraak van Jelle Renes zijn terug te kijken op het Youtube kanaal van Manege Snorrewind Markelo.

Vorig artikel
Volgend artikel

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws