woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeCultuurVerse geslingerde zomerhoning bij de Wendezoele

Verse geslingerde zomerhoning bij de Wendezoele

Van woensdag 28 juli tot en met zondag 1 augustus wordt bij Museumboerderij Wendezoele de zomerhoning geslingerd van 13.30 tot 16.00 uur (museum is open tot 17.00 uur).

De zomerhoning is van bloesem in de omgeving van Twickel. Bijen halen in een omtrek van ongeveer 1,5 kilometer nectar uit een zeer grote diversiteit aan planten en bomen. Dit zorgt voor een gevarieerde smaak en verschil tussen de voorjaars- en zomerhoning.

Echte Wendezoele honing onderscheidt zich van commerciële producten doordat zij puur en ‘onversneden’ is, dus vrij van toevoegingen of honing van elders. Veel trouwe gebruikers laten weten dat ze baat hebben van Wendezoele honing bij hooikoorts.

Het beloven boeiende dagen te worden bij de Wendezoele want naast het slingeren van de honing vertellen de imkers maar al te graag over deze bijzondere insecten die al 50 miljoen jaar bestaan. Ook is de verse zomerhoning te koop. 

Over Museumboerderij Wendezoele

Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkcate, Twickelerlaan 14, Ambt Delden. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu. Nadere informatie vindt u op de webpagina:www.wendezoele.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws