dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsVervanging Brug Langenhorsterweg

Vervanging Brug Langenhorsterweg

Ambt Delden – Sinds half januari wordt het verkeer op de Langenhorsterweg gemeden en is er een omleidingstraject aangegeven. De werkzaamheden gaan volgens een woordvoerder van de gemeente nog zeker tot eind maart duren.

De Langenhorsterweg kruist de Twickelervaart met een verkeersbrug, die vanmorgen vroeg is vervangen door een nieuwe brug. Het afgelopen jaar werkte de gemeente hard aan het ontwerp voor de brug. In het ontwerp is rekening gehouden met het milieu door hergebruik van materialen en vermindering van CO2 uitstoot. Samen met Nepocon B.V. en Van Heteren B.V. is gekeken hoe dit op de juiste manier gedaan kan worden. 

Gerecyclede en hergebruikte materialen

Gezocht is naar milieuvriendelijkere alternatieven voor zand, grind en cement. Waar mogelijk krijgen deze materialen een tweede leven. Zoals bijvoorbeeld het brugdek en de bruggenhoofden. Het beton wordt gemaakt van gerecycled beton waardoor het brugdek  50% milieuvriendelijker is. Ook krijgen damwanden een tweede leven. Onder de brug hing een nestkast. Een vogeltje had de voorkeur gegeven aan een holle steen in plaats van het nestkastje. Deze steen was er inmiddels door het passerende verkeer uitgerold. Het nestkastje wordt na het plaatsen van de nieuwe brug weer teruggehangen. De oude rijbaan zal dan voorzien worden van een nieuwe asfaltlaag en als alles klaar is zal de gemeente de weg weer vrijgeven.  

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle