woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeGemeenteVeteranendag gemeente Hof van Twente

Veteranendag gemeente Hof van Twente

Hof van Twente – De jaarlijkse Veteranendag is afgelopen zaterdag 2 april eindelijk weer gehouden. Een samenwerking tussen de gemeente Hof van Twente en Stichting veteranen Hof van Twente waarbij de gemeente haar veteranen, die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden, dank wil zeggen. Het evenement is speciaal voor al haar inwonende, bij het Nederlands Veteraneninstituut geregistreerde, veteranen en hun partners. De veteranen dag vond dit jaar plaats op het plein voor het gemeentehuis, de Höfte 7 in Goor.

In verband met de oorlog in Oekraïne had de editie van 2022 een wat soberder karakter dan de voorgaande edities. Alle inkomsten die voortvloeien uit de activiteiten van de Stichting zullen ten goede komen aan lokale initiatieven in het kader van humanitaire hulp aan de slachtoffers van de oorlog Oekraïne. Vanaf 13 uur was er een programma met onder andere een kleine ‘Static show’, kinderactiviteiten, live-cooking op een mobiele veldkeuken en muziek. Om 15.00 uur startte in het gemeentehuis een besloten programma dat alleen toegankelijk was voor genodigden. 

Op zondag 3 april trad de ‘Fanfare bereden wapens’ van de Koninklijke Landmacht op voor de première van het Anjerconcert in De Reggehof. Dit concert, dat eerder door corona niet door kon gaan, werd aangeboden door de Koninklijke Landmacht, het Nationaal Comité Veteranendag en de gemeente Hof van Twente. Veteranen uit de Hof waren persoonlijk uitgenodigd en het concert is een muzikale ode aan kameraadschap. 

De Stichting veteranen Hof van Twente ondersteunt veteranenverenigingen en nevenstichtingen die zich inspannen tradities, herdenkingen, oorlogsmonumenten en -graven in ere te houden en participeert actief op het gebied van vrede en veiligheid in de gemeente Hof van Twente.

Wilt u op wat voor manier dan ook helpen om de doelstellingen van de stichting te ondersteunen, neem dan contact op via info@veteranenhvt.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Gemeente

Laatste Nieuws