zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleVijf topmusici bij Delden Klassiek

Vijf topmusici bij Delden Klassiek

Delden – Op zondagmiddag 20 november treden ze op in Delden, om 16:00 uur in de Oude Blasiuskerk: pianist Severin von Eckardstein, de violisten Alexander Sitkovetsky en Franzisca Hölscher, Isabelle van Keulen, dit keer op altviool, en celliste Quirine Viersen. Uit liefde voor de pianokwintetliteratuur vormden deze gerenommeerde solisten een kwintet onder de naam Severin & Friends en zijn ze voor het eerst samen op tournee. Met optredens in onder andere het Concertgebouw, TivoliVredenburg, De Doelen, de Musikverein in Bamberg en… bij Delden Klassiek. 

Mahler, Schumann en Elgar

Het concert is het tweede in de reeks van zes Kerkconcerten van Stichting Delden Klassiek. Op het programma staan drie romantische stukken. Het eendelige pianokwartet van Gustav Mahler is een jeugdwerk en de enige overgebleven compositie voor kamermuziekbezetting van deze grote symfonicus. Robert Schumann voegde als eerste componist een piano toe aan het klassieke strijkkwartet. Daarmee gaf hij de kamermuziek een nieuwe dimensie. Veel componisten, onder wie Edward Elgar, waren nadien schatplichtig aan Schumann. Elgar, bekend van zijn celloconcert en Pomp and Circumstance March, haalde zijn inspiratie voor zijn kleinschaliger kwintet uit de schoonheid van de natuur rondom zijn cottage in Yorkshire.

Buitenkans

Voor Twente en omstreken is dit concert in korte tijd de tweede gelegenheid om Alexander Sit-kovetsky te horen spelen. Een buitenkans, zo weten de bezoekers van het onvergetelijke concert dat hij vorige maand met zijn eigen trio gaf bij Delden Klassiek. Toegangskaarten à € 20 kan men online bestellen via www.deldenklassiek.nl of telefonisch via 074 3765140.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws