dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeZorgVolg de dierenambulance - De spreekbeurt van Madelief

Volg de dierenambulance – De spreekbeurt van Madelief

Hof van Twente- Kortgeleden was het aan Madelief (11) uit groep 7 van ODS ’t Gijmink te Goor om een spreekbeurt te houden. Madelief heeft altijd van dieren gehouden en is helemaal gek op honden. Ze heeft daarin zelfs een bijbaantje, want ze laat iedere dinsdag en donderdag een hond uit de buurt uit.

Een tijd geleden is Madelief tijdens een wandeling een hond zonder baasje tegengekomen die kilometers meegelopen is. Samen met haar moeder heeft ze toen de dierenambulance gebeld en zodoende konden hond en eigenaar met elkaar herenigd worden. Toevallig is de buurvrouw van Madelief, Minie Koekkoek, de voorzitter van onze dierenambulance en ziet ze haar regelmatig in de dierenambulance stappen om dieren in nood te gaan helpen. Samen met haar eigen ervaring zorgde dit ervoor dat Madelief ervoor koos om een spreekbeurt te gaan houden over de dierenambulance. Om goed voorbereid te zijn, koos Madelief ervoor om Minie te interviewen over het werk dat zij verricht. Tijdens het interview werd het idee geopperd om een stapje verder te gaan en de dierenambulance aanwezig te laten zijn bij de school. Madelief was meteen enthousiast en ook werd dit door de dienstdoende vrijwilliger van die dag met open armen ontvangen.

Met toestemming van de juf van Madelief stonden zodoende twee vrijwilligers en een hond met de dierenambulance op de parkeerplaats van ODS ’t Gijmink. Madelief had in de klas haar eigen spreekbeurt al gehouden en nu mochten de leerlingen de dierenambulance van binnen bekijken en hun vragen stellen aan de vrijwilligers. Goede vragen werden gesteld door de klasgenoten van Madelief, zoals waarom ze dit werk doen, hoe ze aan het geld komen voor de verzorging van dieren en wat het leukste en meest indrukwekkende is dat ze gezien hebben. Ook heeft Madelief samen met een vriendin de chip uitgelezen van de aanwezige hond om de naam van de hond te achterhalen, waardoor de klas meteen kon zien hoe ze dieren en eigenaren herenigen en hoe belangrijk het is om je huisdier gechipt en goed geregistreerd te hebben. Nadat alle vragen gesteld waren, kregen de vrijwilligers als dank een doos lekkere chocolade en ging de klas weer naar binnen. De vrijwilligers maakten zich op om naar een gewonde gans te rijden, maar nog voor er gereden kon worden, kwam Madelief naar buiten gelopen om enthousiast te vertellen dat ze een welverdiende 10 had gekregen voor haar spreekbeurt!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws