vrijdag, 1 juli 2022
spot_img
HomeNieuwsVolg de dierenambulance: en de komst van de nieuwe

Volg de dierenambulance: en de komst van de nieuwe

Hof van Twente – Hard is er gewerkt om te zoeken naar een nieuwe bus nadat de problemen startten met de huidige dierenambulance. Na een uitdagende en inspannende zoektocht, kunnen ze dan ook met groot genoegen zeggen dat het gelukt is een vervangende bus te vinden. 

Een bestuurslid vertelt: “Meerdere mensen hebben meegeholpen in onze zoektocht naar een nieuwe dierenambulance, ondanks ons kleine budget. Daarvoor zijn we iedere betrokkene heel erg dankbaar. Via via zijn we in contact gekomen met een medewerker van Wensink Mercedes-Benz te Apeldoorn. Hij kwam met deze prachtige Sprinter uit Duitsland uit 2016 met slechts een kleine 20.000 gereden kilometers op de proppen en deed een onweerstaanbaar aanbod.”

Een veilige bus en een veilig interieur

Naast de kosten voor een bus, moeten ze natuurlijk ook rekening houden met de kosten voor een interieur, want het is ook hun werkplek en het is dan ook van groot belang dat dit goed in elkaar zit en aan bepaalde eisen voldoet. Dat is vooral de reden dat er voor een Mercedes is gekozen. Daarvoor bestaat namelijk al een ontwerp voor de inrichting van een dierenambulance, waardoor kosten worden bespaard. Zo mag er bijvoorbeeld geen mogelijkheid zijn voor een dier dat ontsnapt uit de bench, om zich ergens te verstoppen waar ze niet bij kunnen, zich te bezeren of in een gevaarlijke situatie terecht te komen. Ook moet het eenvoudig zijn alles hygiënisch en ontsmet te houden, daar dit belangrijk is bij gewonde of zieke dieren.

Interieur gebouwd door A&S Vancare

Dankzij de vele donaties zijn ze al een eind op weg om de koop te realiseren. Echter zijn ze er nog niet en vooralsnog ziet het er naar uit dat Stichting Dierenambulance Hof van Twente  geld moet lenen om de koop en interieurinbouw te realiseren. Nogmaals doen ze een oproep  om te helpen: “We vragen jullie ons te helpen middels donaties via onze website, GoFundMe-pagina of rechtstreeks via IBAN: NL22RABO0110977068. De huidige auto gaat simpelweg niet lang meer mee en om de dieren te kunnen blijven helpen, hebben wij vervoer nodig dat erop berekend is ons werk te kunnen uitvoeren op een veilige en hygiënische manier.” Momenteel wordt eraan gewerkt de bus via de RDW in te voeren waarna de koop afgerond kan worden. Vervolgens wordt de bus naar A&S Vancare gebracht waar ze het interieur gaan inbouwen. “We zien er ontzettend naar uit de bus compleet met interieur in te mogen wijden en ‘onze dierenambulance’ te mogen noemen. Wanneer het zover is, zullen we onze aanwinst uitgebreid laten zien en met u delen, want wij zijn nu al trots!”, aldus een woordvoerder van de stichting.

En: “Via deze weg willen we u allen nogmaals hartelijk bedanken voor de grote steun en alle hulp in 2020: uw vertrouwen in ons en uw liefde voor dieren is de sleutel tot ons succes. We hopen dat u ons blijft steunen in 2021.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle