dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsVolg de dierenambulance - Fien op reis

Volg de dierenambulance – Fien op reis

Hof van Twente – De dierenambulance werd op 7 januari gebeld met de vraag of er toevallig een vermissing was doorgegeven van een zwart-witte kat, omdat er bij de melder de avond ervoor een zeer aanhankelijk exemplaar was komen aanlopen. Een melding van een vermissing was er helaas nog niet, maar uiteraard heeft de dienstdoende vrijwilliger de gegevens van de gevonden kat genoteerd en het dier op de Facebookpagina geplaatst in de hoop dat een eigenaar het dier zou herkennen en zich zou melden.

De hele dag bleef het helaas stil en ondanks dat de kat liefdevol spinnend rondliep bij de melder, begon het idee bij hen te ontstaan dat de kat middels een auto daar terecht gekomen zou zijn, omdat ze aan een grote, drukke weg wonen. Dat zou kunnen betekenen dat de kat uit een andere gemeente afkomstig is, buiten het gebied van de dierenambulance. De volgende ochtend belde echter een bezorgde mevrouw naar de dierenambulance en vroeg aan de dienstdoende vrijwilliger of de gevonden kat van 7 januari toevallig een zwart vlekje op een specifieke plek had. Meteen werden de melder en de bezorgde mevrouw met elkaar in verbinding gebracht, zodat de vragen over de kat goed beantwoord konden worden en er een afspraak werd gemaakt tussen de twee partijen. Eenmaal aangekomen zag mevrouw de kat en herkende haar Fien meteen. Het was een emotioneel weerzien en iedereen was ontzettend blij en opgelucht dat het goed afgelopen was. Fien bleek, zoals ze wel vaker doet, mee te zijn gereisd onder de motorkap van de auto vanuit Markvelde. Ze heeft ontzettend veel geluk dat ze ongedeerd is gebleven en weer is teruggevonden.

Iets minder geluk heeft Fiens maatje Maus. Maus is namelijk na het verdwijnen van Fien weggelopen van huis en is nog altijd zoek. Maus staat op onze Facebookpagina als vermist opgegeven. Fien mist haar maatje en iedereen hoop dat Maus gauw ook veilig thuiskomt of ergens gevonden wordt.

Klap op motorkap

De vrijwilligers van de Stichting Dierenambulance Hof van Twente raadt iedereen aan voor vertrek met de auto ’s morgens met koud weer even een klop op de motorkap te geven.  Een vrijwilliger legt uit: “Het is een kleine moeite en het kan een hoop leed voorkomen. Katten die zich onder de motorkap verstoppen kunnen zich ontzettend branden aan de hete onderdelen wanneer de auto warm wordt. Een kitten werd ooit bij ons binnengebracht en was onder de voetzooltjes, aan haar oren en snorharen compleet verschroeid.”

Steun de dierenambulance of word vrijwilliger

Zoals u elke week kunt lezen, is de Stichting Dierenambulance Hof van Twente altijd op zoek naar vrijwilligers met een hart voor dieren. Ook financiële steun is hard nodig om de ambulance rijdend te houden en dieren in nood te kunnen helpen. “U kunt helpen middels donaties via de website www.dierenambulance-hofvantwente.nl, de GoFundMe-pagina of rechtstreeks via IBAN: NL22RABO0110977068. Dier in nood? Bel 06-30704810 van 09.00 tot 20.00 uur. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle