maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsVolg de dierenambulance: In touw voor de gakkende gans

Volg de dierenambulance: In touw voor de gakkende gans

Hof van Twente – Op zaterdag 22 mei werd de Dierenambulance Hof van Twente gebeld voor een gakkende gans bij cafetaria De Specht in Goor. De gans is herkend door een van de aanwezigen en door een vrijwilliger naar de retentievijver aan de Kloosterlaan (Heeckerenvijver) gebracht, want daar zou het dier altijd zijn geweest. Meteen bleek dit te kloppen, want een aanwonende herkende de gans en kon hem uit de hand voeren. Hij had hem toen al sinds november het jaar ervoor niet gezien, maar de snoeren zijn de gans in lieflijke plaatsen gevallen.

Op 19 november werd de dierenambulance opnieuw gebeld voor dezelfde gakkende gans. De gans zwemt nog lekker rond in de vijver, maar heeft duidelijk zichtbaar een vissnoer uit de snavel hangen. De vishaak zit binnenin de snavel vast en een stuk vissnoer voor het vissen op snoeken hangt eruit. 

De gans eet gelukkig nog goed en lijkt er weinig last van te hebben, maar voor de winter zijn intrede doet, zou het heel fijn zijn als het draad verwijderd is. Helaas lukte het niet de gans te pakken te krijgen, want het dier zwom middenin de vijver. De melder houdt de gans verder in de gaten en er zullen spoedig verdere stappen ondernomen worden wanneer het niet lukt de gans zo te pakken en te helpen.

Nogmaals herhalen ze dus de oproep aan alle vissers om spullen niet zomaar op de grond of in het water te deponeren, maar in de prullenbak te doen of weer mee te nemen naar huis. Kleine moeite en voor een hele hoop dieren (en dus ook mensen) een heel erg groot gemak. Of soms zelfs het verschil tussen leven en dood.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle