dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteVolg de dierenambulance: Japans kwartelhennetje

Volg de dierenambulance: Japans kwartelhennetje

Hof van Twente – Terwijl een inwoner uit de gemeente Hof van Twente bij zijn schuur op De Borkeld was, zag hij een gewond diertje lopen. Hij herkende de vogel als een kwartel en nam het diertje mee naar huis. Hij had een wond aan zijn kop en de melder besloot de dierenambulance te bellen. 

Een van de vrijwilligers van de dierenambulance heeft de kwartel opgehaald en naar de opvang gebracht. Hier bleek het te gaan om een Japans kwartelhennetje. De kwartel was duidelijk erg angstig en verstopte zich meteen in de volière bij de opvang. Ze at en dronk gelukkig goed, maar de medewerkster bij de opvang vermoedde dat ze een oogje miste. Een aantal dagen gingen voorbij en de Japanse kwartel herstelde langzaam en begon zich wat veiliger te voelen. Tot grote verbazing van de medewerkster in de opvang bleek het dier toch gewoon twee ogen te hebben. “Graag willen we mensen er op wijzen dat dieren die door de mens gehouden zijn als huisdieren en dus gewend zijn voedsel te krijgen, niet in staat zijn te overleven wanneer men ze dumpt. Daarnaast hebben ook niet alle dieren de juiste (schut)kleuren om in het wild überhaupt te overleven. Ze kennen het leven in het wild niet en dus ook de gevaren niet. Heb je een huisdier waar je geen tijd voor of zin meer in hebt, laat het dan nooit zomaar los in de natuur. Het is een kleine moeite om op zoek te gaan naar een opvangadres, vervangende eigenaar of informatie te vragen bij de dierenambulance of dierenarts. Laat het laatste dat u voor uw dier doet een goede daad zijn”, aldus Melissa Nomden, secretaris van de Stichting Dierenambulance Hof van Twente. 

Steun het werk van de vrijwilligers van de Stichting Dierenambulance Hof van Twente. De dieren kunnen niet zonder hen. Voor een dier in nood kunt u bellen 06-30704810. Overweegt u een donatie te doen? Dat kan via iDeal, Creditcard, Paypal etcetera, onder vermelding van Donatie. IBAN: NL22RABO0110977068 ten name van Dierenambulance Hof van Twente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle