dinsdag, 19 januari 2021
Advertentie
Home Nieuws Hof van Twente Volg de dierenambulance - Konijn in de boom - update

Volg de dierenambulance – Konijn in de boom – update

Hof van Twente – “Goedemorgen. Zojuist was ik aan het hardlopen en zag ik een konijn in de boom zitten. Het dier zit er al sinds zondag en ik wilde het nu toch even melden.” Waarschijnlijk roept dit voor iedereen eenzelfde eerste reactie op: “Een konijn in een boom?!” Een beetje sceptisch vroeg de vrijwilliger van de dierenambulance zich dit dan ook hardop af, maar de meneer die belde wist het zeker: “Ja hoor, een wit konijn zit hier in de boom.”

Uiteraard gingen ze op pad om even een kijkje te gaan nemen. En de beller had warempel gelijk. Een wit konijn lag op zijn dooie gemak te zonnebaden op de bovenkant van de stam van een knotwilg. Zoiets hadden ze nog nooit gezien. Een wit konijn in het wild komt natuurlijk niet voor, dus samen bedachten ze wat het meest handig zou zijn om het konijn te vangen. Gewapend met een vangstok en een bench lieten ze zich voorzichtig in de sloot naar beneden zakken. Op het moment dat het konijn zag dat ze dichterbij kwamen, ging hij er vandoor. Maar ze zagen het dier niet meer verschijnen en door het weiland rennen. Zomaar verdwenen dus. Dat kan natuurlijk niet, dus een van de vrijwilligers klom in de knotwilg en zag dat er een groot gat in de stam zat: de knotwilg was hol. Daar moest het konijn in gegaan zijn. Met een zaklamp schenen we in de wilg, maar het gat was erg diep en er zat een bocht in waardoor we niets zagen. Ook zagen we meerdere gaten aan de buitenkanten van de stam, zo zal het konijn vast ook in en uit gaan.

Toch een wild konijn

Het konijn leek het echt mooi voor elkaar te hebben: restanten mais in het weiland, water in de sloot, schors van een knotwilg en een warme en veilige plek in de boom. Het is op dat moment niet gelukt het dier te pakken te krijgen en maar goed ook want de dierenambulance kreeg het volgende bericht van een lezer van het Hofweekblad op donderdag 10 december: “Hallo, ik lees net een artikel over een wit konijn in de boom. Graag wil ik even melden dat dit konijn in het wild is geboren. Er lopen hier wel meer nazaten van tamme konijnen rond en dit witte konijn is als jong dit voorjaar al door ons gespot. Er lopen ook nog broertjes en zusjes rond met wit in hun vacht. Al deze konijnen zijn gemixt met wilde konijnen.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle