woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteVolg de dierenambulance: Mani Meerkoet

Volg de dierenambulance: Mani Meerkoet

Hof van Twente – Vorig jaar rond deze tijd ontving de dierenambulance veelvuldig telefoontjes over een meerkoet aan de Ambachtsweg te Goor. De meerkoet zou een blinkertje om het pootje hebben en daarom zijn ze meer dan eens naar de meerkoet op zoek geweest. Mani Meerkoet was helaas vaak niet meer op locatie als de dierenambulance eenmaal ter plaatse was of vloog ervandoor wanneer ze naderden met hun vangnetten. Ondanks hun pogingen Mani te helpen, zijn ze daarin niet geslaagd. Herfst 2020 naderde en sindsdien werd het stil rondom Mani. Tot een week of twee geleden.

“Er zit hier een watervogel bij de Sperwerstraat/Gruttostraat/Ambachtsweg met een blinker om het pootje”, luidde het aan de andere kant van de lijn. Dat kwam de dienstdoende vrijwilliger meteen bekend voor. Sindsdien ontvingen ze dagelijks minstens drie telefoontjes van bezorgde wandelaars of omwonenden over Mani. Ondanks dat ze wederom geprobeerd hebben Mani te vangen, zijn ze daar wederom niet in geslaagd. Zodra Mani de vangstok ziet, gaat de meerkoet er gauw vandoor. Dit terwijl sommige mensen aangeven echt dichtbij te kunnen komen. Een vrijwilliger vertelt dat wanneer je een dier wilt vangen je in feite één kans hebt, omdat ze daarna weten dat ze moeten vluchten als ze het net opnieuw zien. 

Een van de vrijwilligers van de dierenambulance heeft de gemeente, brandweer en dierenarts om ideeën en hulp gevraagd, maar ze komen er niet uit. Een andere vrijwilliger kwam met het goede idee om een werpnet in te zetten, maar helaas hebben ze dit zelf niet ter beschikking en is er ook niemand in hun kringen die dit bezit. 

Daarom vraagt de Stichting Dierenambulance Hof van Twente jullie om hulp. Is er iemand in het bezit van een werpnet dat door de dierenambulance gebruikt kan worden in een poging Mani toch te kunnen helpen? Of is er misschien iemand die een ander idee heeft waarmee ze Mani kunnen bevrijden van de blinker om het pootje? 

Kun je op wat voor manier ook helpen, meld je dan op 06-30704810 of stuur een mail naar info@dierenambulance-hofvantwente.nl 

Ze zijn ook nog steeds dringend op zoek naar vrijwilligers. Interesse? Aanmelden ook graag per mail. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle