donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteVolg de dierenambulance: op sterven na dood

Volg de dierenambulance: op sterven na dood

Hof van Twente – Zoals te lezen was op 16 maart zijn katten weer erg hormonaal in deze periode van het jaar. Nog steeds wordt de Dierenabulance  Hof van Twente vaak gebeld voor overleden katten. Ze lezen  de chip uit, als ze die al hebben, administreren het dier als gevonden en bewaren de kat in de diepvries, zodat de eigenaar 14 dagen de tijd heeft zijn of haar kat op te halen waarbij ze ook sociale media inzetten om eigenaar en dier te kunnen herenigen. Een gechipte en geregistreerde kat wordt uiteraard thuisgebracht. 

Op 7 april werd de dienstdoende collega gebeld door iemand die in haar tuin een overleden kat had liggen. Gewapend met de chipreader heeft de vrijwilliger tevergeefs geprobeerd een chip te vinden en uit te lezen. Vervolgens wilde ze de slappe en verregende kat gaan opbergen, maar ineens leek er toch beweging zichtbaar. De vrijwilliger schrok ontzettend van de plotseling zichtbare ademhaling, maar bedacht zich geen moment en deed de kat in een bench om vervolgens met gepaste spoed naar het Dier Medisch Centrum Hof van Twente te rijden waar de kat direct aan een infuus en op een warmtemat werd gelegd. Ook werd de kat gedroogd en warm gewreven. Zo begon ook de  zoektocht naar de eigenaar van de kat via de Social Media-accounts (Facebook, Instagram en Twitter) van de dierenambulance.

De temperatuur van de kat was dermate laag, dat de thermometer het niet eens kon uitlezen; het dier was op sterven na dood. Evelyne Bekke, de dierenarts van het Dier Medisch Centrum, heeft samen met de assistentes alles gedaan om de kat op temperatuur te krijgen en anderzijds te verzorgen. Langzaam maar zeker, lukte dat, want ook al was de kat nog onderkoeld, de thermometer begon weer temperatuur aan te geven. Ook kwam er weer iets meer leven in de kat. Dezelfde avond meldde de dierenarts dat de ongeveer één jaar jonge kat oké was, maar dat er neurologische problemen waren doordat het dier bijna overleden was. Wel was ze tam, dus een eigenaar zou zich vast snel melden, dachten ze.

Een dag later bleek dat zelfs de neurologische problemen zo goed als verdwenen waren. Wonderlijk sterk zijn katten, want er zat echt geen leven meer in toen de kat gevonden werd, maar toch is ze er kerngezond uitgekomen. Bij een tijdelijk opvangadres kon ze goed aansterken en bleek al gauw dat ze enorm aanhankelijk was, want, eenmaal over haar eerste onzekerheid heen, kwam ze direct op schoot liggen en gaf ze heel veel kusjes. Zal ze toch gewoon dankbaar zijn geweest? Een nieuwe foto werd van de prachtige kat (poes) geplaatst op de sociale media, want de zoektocht naar de eigenaar had nog niets opgeleverd. Hierop was duidelijk te zien hoe ze eruit zag. Veel mensen waren erg begaan en hielpen in de zoektocht door het bericht te verspreiden. 

Helaas heeft zich nooit een eigenaar gemeld. De ontzettend lieve, prachtige poes is verhuisd naar dierenopvang Hengelo van waaruit gezocht zal worden naar een gouden mandje voor dit lieve, dankbare katje. Heb jij haar voorbij zien komen op sociale media of lees je dit nu en wil je haar geven wat ze zo ontzettend verdient? Neem dan contact op met dierenopvang Hengelo https://www.dierenopvanghengelo.nl/. Er zijn uiteraard nog meer gevonden dieren die wachten op een lieve eigenaar, dus ook daarvoor kun je bij ze terecht.

Wil jij nou ook zulk dankbaar werk leveren voor hulpeloze dieren die niet zelf om hulp kunnen vragen? Meld je dan aan als vrijwilliger via info@dierenambulance-hofvantwente.nl 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle