maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteVolg de dierenambulance: Pako de ara

Volg de dierenambulance: Pako de ara

Hof van Twente – Vanaf het moment dat de geel blauwe ara rond vloog in Goor hebben de medewerkers van de Dierenambulance Hof van Twente te maken gehad met heel veel telefoontjes. Aangezien het team van de dierenambulance hier ook nog nooit mee te maken heeft gehad, was dit voor hen een nieuwe ervaring. Maar om nu een ara uit de boom te halen die 15 meter hoog zit is voor de medewerkers van de dierenambulance niet weg gelegd en daar hebben ze ook de middelen niet voor.

Vanwege de vele meldingen over de losvliegende ara, besloten de vrijwilligers van de dierenambulance contact te gaan zoeken met de eigenaar van deze prachtige vogel. Het is in deze tijd van het jaar een stuk rustiger  met de meldingen en na een half jaar redelijk intensief telefonisch contact met de eigenaar van de ara en heel veel telefonische meldingen verder, zijn twee vrijwilligers afgelopen week op bezoek gegaan en hebben kennis gemaakt met eigenaar Jordy en zijn ara. Het bleek te gaan om ara Pako. Ze hebben een hele tijd gesproken over het vrij vliegen van Pako, en ook over vogels in het algemeen. Pako heeft ook een eigen Facebookpagina die heet Freeflight Twente. Freeflight is overgekomen vanuit Amerika en betekend in het Nederlands Vrij vliegen.

Niet roepen, voeren, aaien of vangen

Pako is een blauw gele ara van bijna 2 jaar oud en is getraind om los te vliegen. Jordy heeft hier heel veel tijd ingestoken en met een bijzonder resultaat. Mocht u Pako zien vliegen dan is er toch wat informatie over wat vooral NIET te doen. “Niet roepen want als hij je niet vertrouwt, dan bijt hij! Ook niet voeren omdat hij niet alles mag eten. Wanneer hij toch komt en hij sloopt je schutting omdat je hem roept, dan ben je zelf schuld. Raak hem niet aan – vogels hebben andere ideeen bij een simpele aai dan wij mensen dat hebben en vang hem absoluut niet! Vangen zal voor 100% zeker zijn vertrouwen beschadigen en dit me weken trainen om dat dan weer te herstellen. Daarnaast zal hij zeker bijten en, geloof me, dit kost vingers en dan is het vliegplezier voor Pako afgelopen”, aldus Jordy.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Wat een team 

Na een gesprek en heel veel vragen te hebben afgevuurd op Jordy, die overal een antwoord op had met duidelijke uitleg en weet waar hij mee bezig is, zijn ze naar buiten gegaan en hebben kennis gemaakt met Pako. Een prachtige vogel is het. Je kan goed zien dat Jordy en Pako goed op elkaar ingespeeld zijn. “Wat een team! De vogel hoort precies wat Jordy zegt en reageert daar op, en kan dan ook wel eens commentaar terug geven, zoals we hebben kunnen horen. We zijn zeker twee uur bij Jordy geweest en hebben besloten om in het voorjaar een meeting te organiseren voor alle medewerkers van de dierenambulance waarbij Jordy ons van alles gaat vertellen over freeflight, ara Pako en vogels in het algemeen. We kunnen nog heel veel van elkaar leren”, aldus een zeer enthousiaste vrijwilliger. Voor verdere informatie kunt u kijken op de volgende social media:

Facebookpagina: Freeflight Twente en Instagram: freeflighttwente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle