vrijdag, 2 december 2022
spot_img
HomeZorgVolg de dierenambulance - Verstoten zwaan

Volg de dierenambulance – Verstoten zwaan

Hof van Twente – De dienstdoende vrijwilliger van de Dierenambulance Hof van Twente kreeg op zaterdag 22 oktober meerdere telefoontjes van verschillende mensen over hetzelfde dier. Op de Zomerweg te Goor liep al geruime tijd een zwaan midden op de druk bereden weg. Volgens voorbijgangers zou de zwaan ook gewond zijn aan één van de poten.

Toen de vrijwilliger aangekomen was op de plek, zat de zwaan in het gras vlakbij het water. Hij kon aan de zwaan geen verwondingen zien, want de zwaan liep normaal en verder was er niets vreemds te zien. Hulp bieden betekent in een aantal gevallen dat niets doen het meeste oplevert. Een wild dier dat geconfronteerd wordt met een mens ervaart sowieso al stress en het zomaar meenemen van een dier uit zijn eigen, veilige omgeving is al helemaal stressvol. Aangezien de zwaan na controle in orde bleek te zijn, heeft de vrijwilliger de zwaan dan ook in zijn natuurlijke omgeving met rust gelaten.

Echter een paar uur later liep meneer of mevrouw de zwaan weer midden op de Zomerweg. Opnieuw werd er uitgerukt terwijl de vrijwilliger ondertussen overleg had met opvang Noach te Halle om advies in te winnen. De opvang meldde dat jonge zwanen die nu bijna volwassen zijn, verstoten worden door hun ouders. Het is tijd dat hun kroost op eigen benen gaat staan en daarom was het beter om de zwaan te vangen en uit te zetten in een andere vijver. De vrijwilliger kon dus op basis van het advies van kenners in actie komen. Aangezien de dienstdoende vrijwilliger nog niet lang bij de dierenambulance zit, is hij dit avontuur aangegaan met een collega vrijwilliger. Hij bewees echter dat hij erg doortastend is, want door een handdoek over de nog niet volgroeide zwaan te leggen, kon hij de zwaan vangen en meenemen. De zwaan is verplaatst naar een andere vijver en daar uitgezet. Inmiddels zwemt hij/zij hier nu al ruim een week rustig rond en lijkt helemaal op zijn/haar plaats in de nieuwe omgeving. 

Wil je meer informatie over en/of ook vrijwilliger worden bij de Stichting Dierenambulance Hof van Twente? Meld je dan op info@dierenambulance-hofvantwente.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws

Reggehof programma

Kettingbotsing Goor

Ongeval met drie auto’s

Zin in Kerst?