zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenVv Rood Zwart op weg naar een rookvrije accommodatie

Vv Rood Zwart op weg naar een rookvrije accommodatie

Sport en gezondheid zijn belangrijk voor kinderen en roken hoort niet thuis in een gezonde sportomgeving. Uit onderzoek is bekend dat kinderen die geconfronteerd worden met roken, zelf ook eerder gaan roken. Het is moeilijker voor kinderen om roken te weerstaan als anderen om hen heen roken, vooral als het om rolmodellen gaat. Zoals sporters tegen wie zij opkijken, een familielid, een leider of de trainer. Zien roken, doet roken. 

Vandaar dat Rood Zwart haar accommodatie vrijwel geheel rookvrij gaat maken. Zaterdag jongstleden zijn daartoe nieuwe borden bij de velden geplaatst met het logo van een rookvrije accommodatie. 

Daarmee worden alle bezoekers van het sportpark er op gewezen dat langs de velden maar ook elders op sportpark de  “Scheetheuvel” niet gerookt mag worden. Alleen voor hen die het echt niet kunnen laten, worden twee plekken aangewezen waar nog gerookt mag worden. Maar beter is het natuurlijk om die sigaret helemaal niet op te steken. Samen gaan we zo op weg naar een rookvrije generatie.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle