woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsWeek van de biodiversiteit in Hof van Twente

Week van de biodiversiteit in Hof van Twente

22 tot en met 29 mei

Biodiversiteit gaat over alle plant- en diersoorten en dus ook over ons. We leven met elkaar samen en zijn van elkaar afhankelijk. Maar zodra er te veel soorten verdwijnen of juist één soort te veel overheerst, verdwijnt die natuurlijke balans en komen alle soorten, inclusief wij mensen, in de problemen. Er zijn (gelukkig) veel manieren om biodiversiteit te (helpen) herstellen. Het thema van de week van de biodiversiteit in 2021 is: ‘Mmmm… Natuur om op te (VR)eten’.

Alles wat jij in je eigen achtertuin, erf of op je balkon doet, helpt mee. Maar hoe meer mensen je meekrijgt in je plannen, hoe meer je bereikt. Misschien wil je buurt, sportclub of school ook wel meehelpen? De Groene loper Hof van Twente heeft daarom samen met Kerngroep Groen van de gemeente Hof van Twente en Hofkracht de week van de biodiversiteit georganiseerd. In de Kerngroep Groen zitten vertegenwoordigers van lokale initiatieven, de gemeente en andere duurzame initiatieven.

Programma van 26 en 27 mei van de Week van de biodiversiteit:

Woensdag 26 mei: Het gebruik van een biodiversiteitsapp in de praktijk? 

Locatie: Bas Morsink (Hof van Innovatie) Enterweg 1 in Markelo.

De Kerngroep Groen Hof van Twente test op deze locatie het gebruik en het nut van de biodiversiteitsapp (ontwikkeld door het IPC). Wil je meer weten over deze activiteit en de Kerngroep Groen ? Neem contact op met m.aalbrecht@hofvantwente.nl 

Donderdag 27 mei 19.00 – 20.30 uur: De gierzwaluw als graadmeter voor biodiversiteit?

In Delden zijn in samenwerking met Wonen Delden en Arbor Boomverzorging, de eerste gierzwaluwnestkasten opgehangen. De werkgroep geeft uitleg over de kasten en over wat de gierzwaluw te maken heeft met biodiversiteit. Wil je uitleg over de gierzwaluw en dit project? Geef je op via info@groeneloperhofvantwente.nl Vermeld bij opgave: Gierzwaluw en het aantal personen.

Donderdag 27 mei: Doneer of haal zaden bij de Zadenbieb 

Locatie: Bibliotheek Hof van Twente, De Höfte 9 in Goor. 

Groente- en bloemzaadjes lenen bij de bibliotheek in de Hof van Twente? De zadenbieb is gestart! Honderden zakjes met bloem- en groentezaad staan klaar bij de bieb om in je tuin gezaaid te worden. 

Wil je doneren of afhalen? Neem contact op met i.wind@bibliotheekhengelo.nl. 

De zadenbieb is een nieuw initiatief bij de bibliotheek Hengelo en Goor en is geschonken door de Natuur- en MilieuRaad van Hengelo, ter ere van hun 25-jarig bestaan in samenwerking met de Groene loper Hof van Twente. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle