zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenWeer Stadswandelingen door Delden: (her)ontdek het historische centrum

Weer Stadswandelingen door Delden: (her)ontdek het historische centrum

Delden – Na een aantal maanden geen stadswandelingen te hebben verzorgd, staan de gidsen weer te popelen om de historie van Delden te vertellen en te laten zien. Vanaf nu gaan de gidsen weer op pad. Groepen tellen vooralsnog maximaal 10 deelnemers. Natuurlijk worden de maatregelen in acht genomen, zoals 1,5 meter afstand houden van elkaar. 

Op oude kaarten is te zien hoe Delden zich ontwikkelde binnen de middeleeuwse verdedigingswallen. Maar de geschiedenis van Delden gaat pas echt voor u leven als u luistert naar de uitleg van één van de enthousiaste gidsen. Ontdek bijvoorbeeld waar de oude stadspoorten hebben gestaan en wie graaf Carel George van Wassenaer Obdam was.

De stadswandeling is een boeiende tour voor zowel toeristen als inwoners. Ook als inwoner hoor je ongetwijfeld iets nieuws! Wil je met een gids op pad? Dat kan elke donderdagmiddag tot en met oktober en de eerste zaterdag van de maand om 13.30 uur. De kosten bedragen € 4 per persoon, van te voren te betalen bij het VVV Informatiepunt in de Readshop Express, Langestraat 19 in Delden. Een wandeling duurt 90 minuten. Liever op een ander moment of met een groep? Maak dan een afspraak via de VVV, te bereiken via 074-3766363.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle