vrijdag, 1 juli 2022
spot_img
HomeNieuwsGoorWereldkampioen Schoenmaker komt naar Goor

Wereldkampioen Schoenmaker komt naar Goor

Goor – Naafs Schoenreparatie, geleid door Jan en Leonne aan de Grotestraat 120, is voor het laatst open op zaterdag 20 februari tot 16.00 uur. Zij zullen onder andere gaan genieten van een welverdiend pensioen en dragen het stokje over aan Johan en Dinja Remmerts. Niet op dezelfde plek: Johan, Dinja en hun zoon Jonathan gaan het voormalige Hoftrendspand aan de Grotestraat 76 omtoveren tot een ambachtelijke schoenmakerij onder de naam Flink. Johan en Dinja bezitten reeds Schoenmakerij Flink in Almelo en zagen met het sluiten van Naafs een uitgelezen kans hun ambacht uit te breiden in Hof van Twente. Ook de Moderna stomerij en de sleutelservice worden overgenomen door de familie Remmerts.  

Schoenmakerij Flink is sinds 1928 een begrip in Twente en sinds 2001 is Johan Remmerts eigenaar van de zaak in Almelo. Maar Johan is niet de eerste de beste schoenmaker. Hij draagt het ambacht uit in de breedste zin van het woord en dat heeft hem al vele prijzen opgeleverd. In 2003 mocht hij de Van Bommelprijs in ontvangst nemen. Remmerts licht toe: “Deze prijs werd uitgereikt door Frans van Bommel omdat wij erin geslaagd waren de schoenen het beste en zo origineel mogelijk te repareren.” In 2010 werd zijn bedrijf uitgeroepen tot beste schoenmakerij van Nederland en in 2013 werd hij zelfs wereldkampioen in San Diego, Amerika.  

Liefde voor het vak, is de basis van ons succes

Met de liefde voor het vak en de passie die Johan ervaart in dit ambacht heeft hij inmiddels ook zijn zoon Jonathan besmet. Jonathan is 19 jaar en gediplomeerd schoenmaker. Hij zal in samenwerking met Flink Almelo de vestiging in Goor gaan leiden. Jonathan: “Ik heb de 2-jarige opleiding tot schoenmaker gevolgd en stage gelopen bij mijn vader in de zaak. Een betere leermeester had ik me natuurlijk niet kunnen wensen. Ik heb heel veel zin om de zaak in Goor tot net zo’n groot succes te maken als de zaak in Almelo. De liefde die wij hebben voor het vak, is de basis van ons succes!”

Schoenmakerij, sleutelservice, stomerij, accessoires en onderhoudsmiddelen

Bij Schoenmakerij Flink in Goor kunt u, naast de bekende sleutelservice, (waaronder ook autosleutels met chip voor de startonderbreker en afstandsbediening), stomerij, accessoires en onderhoudsmiddelen terecht voor het repareren van uw schoenen, (paardrij- en outdoor)laarzen zoals Dubarry of bergschoenen. Of het nu gaat om nieuwe hakken, zolen of een compleet nieuw onderwerk voor uw schoenen, Flink kan nagenoeg elke schoen repareren, ook sneakers en slippers en van elk materiaal. Bijvoorbeeld witte sneakers kunnen zij zodanig behandelen dat ze er weer als nieuw uitzien. Johan legt uit: “Bij Schoenmakerij Flink kunt u naast uw gewone schoenreparatie ook terecht voor aanpassingen en correcties van uw schoenen. Wij streven ernaar om aan de wensen van de klant te voldoen met de juiste kennis en materialen. In feite is alles te repareren. Wij zijn lid van het schoenmakersgilde waardoor wij met originele materialen mogen repareren zoals bijvoorbeeld Van Bommel en Greve.”

Opening Schoenmakerij Flink 2 maart aanstaande

Familie Remmerts streeft ernaar de winkel op dinsdag 2 maart te openen en afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen heten zij u alvast van harte welkom aan de Grotestraat 76. Mis het niet en gun uw schoenen een tweede ronde want weggooien is zonde!

Schoenmakerij Flink is aangesloten bij de V.S.S. Dat is een Vakgroep Schoenreparatie Specialisten die samen vergaderen en praktische avonden organiseren en daardoor altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van schoenen, schoenreparatie en onderhoud.   

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle