woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeGemeenteWerkzaamheden fase 1 en 2 De Marke III Hengevelde

Werkzaamheden fase 1 en 2 De Marke III Hengevelde

Aannemer Netters Infra is onlangs in Hengevelde gestart met de werkzaamheden voor het woonrijp maken van De Marke III fase 1. In de week van 14 februari start de firma Bavro met de de voorbereiding voor het opbouwen van het geluidscherm in fase 2 en aannemer Lansink Wegenbouw legt in fase 2 diverse voetpaden en het voet-/fietspad aan naar de Needsestraat.

Woonrijp maken 1e fase

In de 1e fase legt aannemer Netters Infra wegen, uitritten, voetpaden en parkeerplaatsen definitief aan en worden wadi’s daar waar nodig hersteld. Tot slot worden bomen geplant en daarmee is de 1e fase afgerond. Alle kavels in de 1e fase zijn verkocht en de laatste woningen worden op dit moment gebouwd en/of afgebouwd.

Geluidsscherm 2e fase

Vanaf 14 februari start de firma Bavro met de voorbereidingen voor het opbouwen van een geluidscherm tussen De Marke III fase 2 en de Needsestraat. Dit scherm is nodig omdat het bouwplan naast een provinciale weg ligt en hiermee wordt het geluid geweerd. De planning is om in de week van 21 februari te starten met het opbouwen van het scherm. Deze werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer 6 weken. Aansluitend wordt voor het geluidscherm aan de kant van de Needsestraat beplanting aangebracht om het scherm in te passen in het landschap. De eerste kavels in de 2e fase zijn inmiddels bebouwd en de komende periode beginnen verschillende toekomstige bewoners met het bouwen van hun woningen.

Voet-/fietspad naar de Needsestraat

In de week van 21 februari start Lansink Wegenbouw met de aanleg van het voet-/fietspad naar de Needsestraat. Dit pad verbindt het fietspad langs de Needsestraat met bouwplan De Marke. Samen met het voet-/fietspad dat wordt aangelegd in de 1e fase ontstaat hiermee een doorgaande wandel- en fietsverbinding naar de Diepenheimsestraat.

Planning

Uiteraard is de uitvoering van de werkzaamheden afhankelijk van de weersomstandigheden.

Meer informatie

Contactpersoon is de projectleider uitvoering, M. Harbers, tijdens kantoortijden bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585 of per email op m.harbers@hofvantwente.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Gemeente

Laatste Nieuws