woensdag, 7 december 2022
spot_img
HomeZorgWie verdient volgens jou de Doemee-award 2022?

Wie verdient volgens jou de Doemee-award 2022?

Samen sterk voor een samenleving waarin iedereen meedoet

Eind dit jaar volgt voor de zevende keer de uitreiking van de Doemee-award. De Doemee-award is een initiatief van MEE. Het is een stimuleringsprijs voor personen of organisaties die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen. Hun inzet stelt mensen met een beperking, chronische ziekte of afstand tot de arbeidsmarkt in staat maximaal mee te doen. De winnaar ontvangt een geldbedrag om het initiatief verder uit te bouwen en meer mensen mee te laten doen. Ken jij een lokaal initiatief van een persoon of organisatie? Zend deze dan in! 

Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, dat is waar MEE voor staat. En dit komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zo hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet worden gerealiseerd, verdienen een podium.

Inzenden kan tot 1 oktober

Ken of heb jij een goed initiatief? Je kunt deze tot 1 oktober 2022 inzenden via www.doemee-award.nl. De lokale initiatieven dienen actief te zijn in Gelderland, Drenthe, Overijssel of Flevoland. Per provincie kiest de jury een winnaar. 

Stimuleringsprijs & publieksprijs

Wie naar huis gaat met de Doemee-award wordt niet door MEE bepaald. Een jury, bestaande uit zowel cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen als maatschappelijk betrokken partners, buigt zich over de inzendingen en kiest per provincie een winnaar. Deze winnaars ontvangen een stimuleringsprijs van € 500,-. Daarnaast zorgt de uitslag van een publieke stemronde voor extra gewicht in de schaal. De winnaars worden tijdens een feestelijke uitreiking in december bekend gemaakt.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie en het inzenden van initiatieven een kijkje nemen op www.doemee-award.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws