zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDiepenheimWijkagent Scheggetman waakt over Markelo en Diepenheim

Wijkagent Scheggetman waakt over Markelo en Diepenheim

Hof van Twente – Jordy Scheggetman, wijkagent van de kernen Markelo en Diepenheim, verruilde 11 jaar geleden de commercie voor een baan bij de politie. Van 2009 tot 2013 voltooide hij de politieopleiding in Apeldoorn en sinds maart 2020 is hij wijkagent. Scheggetman heeft op vele politieafdelingen in verschillende steden meegedraaid maar zit nu helemaal op zijn plek en lijkt zijn roeping te hebben gevonden. 

Nog net voor de eerste lockdown in maart vorig jaar hield ‘mensenmens’ Scheggetman spreekuren bij de Plus in Markelo en de Spar in Diepenheim. Vanwege de coronacrisis moest hij dit helaas weer staken. De wijkagent wil altijd klaar staan voor de inwoners van Diepenheim en Markelo. “Ik probeer zoveel mogelijk bereikbaar te zijn voor de mensen, ook al zitten we in lastige tijden. Ik ben via social mediakanalen te bereiken maar ook altijd via e-mail, telefoon en app. Het liefst ben ik onder de mensen maar nu we met contact zo voorzichtig moeten zijn, is het even niet anders.” Er zijn af en toe wat incidentjes en meldingen over overtreders van de coronamaatregelen maar over het algemeen houden mensen zich er goed aan in de kernen waar hij over waakt.  

Taboe doorbreken

Scheggetman merkt wel dat mensen die minder mobiel zijn of op leeftijd, makkelijker de weg naar hem vinden door middel van een fysiek spreekuur. Ook weet hij dat er bij sommige mensen leed bestaat achter de voordeur, wat er door corona ook niet beter op wordt. Toch hoopt hij dat mensen bij hem aankloppen als ze hulp nodig hebben. “Je hoopt dat mensen hun schaamte opzij kunnen zetten en het taboe doorbreken maar dat is in kleine kernen als Markelo en Diepenheim niet altijd even makkelijk. Iedereen kent elkaar”, aldus de wijkagent.

Houd oog voor elkaar

Scheggetman wil nog graag aan iedereen meegeven dat juist in deze tijd aandacht voor elkaar heel belangrijk is. “Er zijn veel mensen die eenzaam zijn en alleen wonen. Probeer zoveel mogelijk naar deze mensen om te kijken. Bel elkaar, stuur een kaartje of ga even beeldbellen en help elkaar. Fysiek contact is niet mogelijk maar er zijn tegenwoordig zoveel manieren om met elkaar te communiceren.” Heeft u een vraag aan de wijkagent of wilt u anderzijds iets melden aan de politie van Diepenheim en Markelo? Bel dan naar het politiebureau in Goor via 0900-8844 of stuur een bericht via Facebook of Instagram Wijkagent Jordy.

Vorig artikel
Volgend artikel

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle