donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeSportWillem Greve naar Tokio

Willem Greve naar Tokio

Bondscoach Rob Ehrens heeft de namen van de springruiters en hun paarden bekend gemaakt, welke hij afvaardigt naar de Olympische Spelen van 23 juli tot en met 8 augustus in Tokio. Naast Marc Houtzager, Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders is ook Willem Greve uit Markelo met zijn paard Zypria S N.O.P. aan de lijst van springruiters van Team NL toegevoegd. “Dit is het team dat ik meeneem naar Tokio en ik weet zeker dat we daar hoge ogen mee gaan gooien”, aldus Rob Ehrens tijdens de bekendmaking gistermiddag.

Zypria S N.O.P. is de 14-jarige donkerbruine merrie van fokker Julius-Peter Sinnack en Willem Greve. Willem Greve maakte al eerder deel uit van het olympisch team, in de aanloop naar de Spelen van Rio de Janeiro met zijn paard Carambole N.O.P. In 2019 reed Greve met Zypria S als enige Nederlandse springruiter tweemaal een foutloos parcours in de finale van de Nations Cup in Barcelona. De succesvolle combinatie reed Nederland naar een tweede plek tijdens de landenwedstrijd van CSI Twente. In de Grote Prijs van het viersterrenconcours Jumping Indoor Maastricht eindigden Greve en Zypria als vierde.

Op 23 juli 2021 worden de Olympische Spelen in Japan natuurlijk groots en feestelijk geopend tijdens de openingsceremonie. Om 20.00 uur Japanse tijd en gelukkig is dit om 13.00 Nederlandse tijd wordt het Olympisch vuur aangestoken en gaan de Zomerspelen officieel van start. Bron: maarkelsnieuws.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws