donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDiepenheimWinter Heerlijckheid: tweede editie van country & lifestyle buitenfair in kerstsfeer op...

Winter Heerlijckheid: tweede editie van country & lifestyle buitenfair in kerstsfeer op Kasteel Warmelo mag doorgaan!!

Het was nog even heel erg spannend, maar de persconferentie van vrijdag 12 november door de heer Rutte gaf de doorslag: de fair Winter Heerlijckheid mag met de nieuwste maatregelen doorgaan! Na een succesvolle fair deze zomer in juli volgt nu de editie in winterse kerststemming: Winter Heerlijckheid. De fair vindt plaats van 19 t/m 21 november.

Maar liefst 115 exposanten presenteren zich in een feeërieke kerstsfeer in luxe pagode tenten en kramen met het beste van wat ze in huis hebben. Van huis- en tuindecoraties tot biologische producten, van wintermode en sieraden tot kerstdecoraties en ornamenten. Daarnaast is er dagelijks live-muziek, zijn er koren die kerstliederen ten gehore brengen en diverse foodtrucks en terrassen, modeshows en is er ook aan activiteiten voor de kinderen gedacht. De sfeer van het kasteel en landgoed is niet alleen winters; er worden vele kerstbomen, ornamenten en duizenden lichtjes verwerkt in de aankleding. Gooi je hakken dus uit en bereid je voor op een sfeervol buitenevent! Heerlijk struinen over de fair en wandelen over de buitenplaats van het Landgoed Warmelo. De fair vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook op het weiland en in de oude boomgaard.

Rijke geschiedenis

Diepenheim ligt centraal in het Twentse coulisselandschap, lieflijk aan het kronkelende riviertje de Regge en barst van eeuwenoude kastelen en landgoederen. Met haar 2.000 inwoners is het het kleinste stadje van Twente. Locals noemen Diepenheim dan ook liefkozend ‘Stedeke’. De heren van Diepenheim hebben in de Middeleeuwen hun ‘heerlijkheid’ (het territorium waar ze gezag over hadden) tot stad gebombardeerd. Landgoed Warmelo is gelegen aan de rand van het stedeke Diepenheim in de gemeente Hof van Twente. In 1952 is het huis aangekocht door Prins Bernhard. Zijn moeder, Prinses Armgard heeft tot haar dood in 1971, het huis bewoond. Prinses Beatrix en haar zussen kwamen graag bij hun oma Prins Armgard op bezoek. Kasteel Warmelo was een warm adres voor de Oranjes. Niet voor niets spraken ze van het ‘Warme Lo’ en het ‘Koude Loo’ (Paleis het Loo waar oma Wilhelmina woonde). De prinsessen konden op Warmelo genieten van de prachtige tuinen en de grote gazons. Er waren volières met exotische vogels, én een aap. In het park konden ze heerlijk spelen en wandelen. Tegenwoordig wordt Kasteel Warmelo bewoond door de familie Avenarius en vinden er een paar keer per jaar evenementen plaats op het landgoed, waaronder de bekende zandsculpturen en de fairs Winter Heerlijckheid en Zomer Heerlijckheid.

DATA

Winter Heerlijckheid vindt plaats op 19, 20 & 21 november

Openingstijden:

Vrijdag 19 november van 10.00 – 18.00 uur

Zaterdag 20 november van 10.00 – 20.00 uur

Zondag 21 november van 10.00 – 18.00 uur

Honden zijn op de fair van harte welkom mits aangelijnd.

Parkeren: gratis

Entree:
Dagkaart volwassenen 12,50 (in de voorverkoop 10,- euro). (entree vanaf 11.00 – 20.00 uur)
Kinderen van 7 t/m 14 jaar 5,- euro, kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang

Meer info: www.winterheerlijckheid.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle