vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsBenteloWinterwandeling Bentelo zondag 29 januari

Winterwandeling Bentelo zondag 29 januari

Bentelo – Wandel mee op zondag 29 januari tijdens de 4e editie van de Winterwandeling Bentelo. Er zijn drie (nieuwe) routes uitgezet met afstanden van circa 3,5, 9,5 en 13 kilometer met een rustpunt. De korte route is vooral bedoeld voor (groot) ouders met kinderen. De wandelingen gaan over verharde en onverharde wegen en bospaden. Goed schoeisel is aan te raden evenals het dragen van een veiligheidshesje want de veiligheid staat voorop. Deelname is op eigen risico.

Startpunt is de OLV kerk in Bentelo. Inschrijven tussen 9.30 en 12.00 uur. De routes zijn beschreven en op enkele plekken staan routepijlen. Deelname is € 5,00 p.p. en kinderen van 6 tot en met 12 jaar € 2,50, inclusief een consumptie en versnapering. Kinderen tot 6 jaar gratis. Graag contante betaling, want er is geen pinmogelijkheid. Eindpunt is het Scoutinggebouw aan de Hagmolenweg, een mooie gelegenheid om de benen te strekken en waar tegen een kleine vergoeding een drankje en een hapje verkrijgbaar zijn.

De organisatie is in handen van Scouting Bentelo en de Werkgroep Beleving. En dit jaar is er extra hulp bij de voorbereiding en tijdens de wandeling van een team van 10 jongens, de Blue G.O.A.T.’s genoemd. Misschien heb je er al over gehoord, of heb je ze al voorbij zien komen op social media of gewoon live bij een evenement. Maar voor wie er nog niet van gehoord heeft, stellen zij zich graag nog even voor.

The Blue G.O.A.T.s is een groep van 10 fanatieke jongens uit groep 8 die de komende maanden gaan strijden om de FC Twentecup. Hoe dan? Door allerlei activiteiten in en voor de buurt te organiseren. Hiervoor kunnen ze punten verdienen en zich kwalificeren voor het eindtoernooi in de Grolsch Veste. Begin december was de aftrap in de Veste in het bijzijn van een aantal FC Twente spelers. De jongens hebben vervolgens al flink gebrainstormd waar ze de komende maanden een buurtbijdrage kunnen leveren.

Én ze zijn al gelijk fanatiek aan de slag gegaan. De eerste activiteit was de kerstmarkt waar de handen uit de mouwen werden gestoken bij de opbouw om vervolgens tijdens de markt loten te verkopen. En op 6 januari waren de jongens van de partij op de nieuwjaarsborrel van de WoZoCo, waar ze als ervaren obers alle bewoners en vrijwilligers van de nodige drankjes, advocaatjes met slagroom, borrels en hapjes hebben voorzien. 

Ook de komende maanden zullen de jongens de handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld bij de komende Winterwandeling op 29 januari. Wil je weten hoe dat gaat, wat ze nog meer doen en of het ze lukt om de eindronde in de Grolsch Veste te bereiken? Volg en like ze via instagram: @theblueg.o.a.t.s en/of Facebook: The Blue Goats. 

En heb je nog een leuk idee voor de jongens? Stuur dan even een berichtje.

Een prachtig initiatief! Dus nog een extra reden om mee te wandelen.

Wandel dus mee op zondag 29 januari, van harte welkom.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle