woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeZorgWISH3 vervult wensen burgemeester Ellen Nauta

WISH3 vervult wensen burgemeester Ellen Nauta

Goor – – WISH3 is samen met Rabobank Centraal Twente de drijvende kracht achter de Wensboom die rond Kerst in Goor wordt geplaatst. Je kunt daar wensen deponeren voor jezelf of voor een ander. Burgemeester Ellen Nauta, die meestal bij de ‘opening’ van de boom aanwezig is in december deponeerde zowel in 2020 als in 2021 een wens, die nu eindelijk vervuld zijn. 

Op maandag 18 juli ging haar wens van 2020 pas in vervulling daar deze steeds werd uitgesteld door corona: Een appeltaart bakken met en voor de mensen bij Aveleijn DAC De Roos. Om 9.30 uur zat iedereen al klaar om met de burgemeester te gaan bakken. Iedereen schilde zijn eigen appeltje en ondertussen maakte Ellen Nauta het deeg. Haar wens resulteerde in een zeer gezellige ochtend, lachende en blije Aveleijn cliënten en een heerlijke appeltaart.

(NB: alle taarten die Aveleijn bakt voor de verkoop worden normaliter met handschoentjes, haarnetten en schorten gemaakt, in verband met hygiëne. Deze taart niet omdat die was voor eigen consumptie, red.)

Burgemeester Ellen Nauta lichtte ook haar wens van 2021 toe: “Vorig jaar wenste ik bij de wensboom van Goor dat jonge en oudere mensen zich meer verbonden voelen met hun (leef)omgeving, vooral wanneer eenzaamheid op de loer ligt.” Om de wens van burgemeester Nauta te vervullen, wilde voor ze voor het Maatjesproject ‘Één tegen eenzaamheid Hof van Twente’ een aantal mensen bezoeken om een praatje te maken en te horen wat het project voor ze betekent. Dat het project, periodiek met eenzame mensen afspreken en elkaar zien, zinvol is, was al snel duidelijk voor Nauta: “Dit project geeft zoveel waarde aan het leven van mensen. Ik hoop oprecht dat meer mensen zich melden die een maatje willen of willen worden.” In gemeente Hof van Twente wordt het landelijke initiatief ondersteund door Salut. Je kunt je daar als vrijwilliger aanmelden als ‘maatje’ en zo eenzame mensen een fantastische dag bezorgen. “Ik heb zelf gezien en gehoord hoe goed het is voor de mensen”, aldus Nauta.Wil jij ook iets voor een ander betekenen of heb je zelf behoefte aan een maatje? Meld je dan via salut-welzijn.nl of bel 0547-260053.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws