dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteWoningbouwplannen voormalige schoollocaties Delden

Woningbouwplannen voormalige schoollocaties Delden

In Delden is er behoefte aan nieuwe woningen. Met het vrijkomen van zowel de
Ranninkschool (Bernhardstraat 25) als de Toonladder (Bernhardstraat 1) komt er plek
beschikbaar voor woningbouw. Ook het terrein van sporthal de Reiger (Reigerstraat
1), het parkeerterrein eromheen en café de Boemel komt vrij voor woningbouw.
Binnen het hele gebied kunnen ongeveer 45 woningen gebouwd worden. Er is een
breed aanbod aan woningen mogelijk, zowel appartementen als tweekappers en
vrijstaande woningen. De plannen worden via de website van de gemeente ter inzage
gelegd en binnen de reactietermijn van 4 weken kunnen reacties gegeven worden op
de plannen. Ook kunnen mensen hun interesse in een woning via de website kenbaar
maken.

Ontwikkelingen Sporthal De Reiger en De Toonladder

Op de strook grond ten noorden van de Reigerstraat wil de gemeente ongeveer 30 woningen bouwen voor één- en tweepersoonshuishoudens. In de schets is rekening gehouden met een gebouw van drie woonlagen en parkeerruimte tussen het spoor en de wooneenheden. Op de locatie van de school zijn mogelijkheden voor woningen, zoals tweekappers en vrijstaande woningen. Als het mogelijk is wil de gemeente een deel van de school laten staan. De school heeft een bepaalde karakteristiek die goed in de wijk past. Of dit technisch en financieel haalbaar is, moet nog uitgezocht te worden. Voor het gebied Reigerstraat en Toonladder gaat de voorkeur van het college van B&W uit naar model 1 van de schetsen. Zie voor meer informatie, de schetsen, het reactieformulier en interesseformulier: www.hofvantwente.nl/toonladder.

Ontwikkelingen Ranninkschool

Op de plek van de Ranninkschool zijn appartementen of woningen mogelijk. In verband met de financiële haalbaarheid, ruimtelijke en architectonische mogelijkheden gaat de voorkeur uit naar 15 appartementen en 7 woningen. Zie voor meer informatie, de schetsen, het reactieformulier en interesseformulier: www.hofvantwente.nl/ranninkschool.

Het college heeft besloten om een reactietermijn van 4 weken te geven. Op de website kunnen reacties gegeven worden. Er zijn aparte pagina’s aangemaakt voor beide plannen. Zie hierboven de links die daarbij horen. Ook kunnen mensen die interesse hebben in een woning dat via een formulier op de website aangeven. Na ontvangst van alle reacties wordt nagegaan hoe de planvorming verder vormgegeven kan worden. Wanneer mensen hun gegevens achterlaten houdt de gemeente deze mensen op de hoogte van de voortgang. De pagina op de website staat vanaf 20 april 2021 vier weken open voor het geven van reacties. Op 21 mei 2021 sluit de termijn voor het geven van reacties.
Meer informatie: Voor meer informatie of vragen over de plannen, kan contact worden opgenomen met Jan Klompmaker van het team Ruimte en Economie van de gemeente Hof van Twente via tel. 0547 – 85 72 51 / 06 – 36 52 56 93 of mail naar: j.klompmaker@hofvantwente.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle