woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorWoningcorporatie Viverion laat 12 appartementen bouwen aan Hengevelderstraat in Goor

Woningcorporatie Viverion laat 12 appartementen bouwen aan Hengevelderstraat in Goor

Goor – Het complex bestaat uit vier tweekamer- en acht driekamerappartementen. De appartementen hebben een gebruiksoppervlak vanaf 61m2. De appartementen zijn alleen beschikbaar voor sociale huur. De oplevering is beoogd voor het tweede kwartaal van 2023.

Het complex aan de Hengevelderstraat zal de lege plek tegenover de kerk opvullen en krijgt de naam Begijnenvest*. Het gaat om één gebouw van drie hoog (begane grond en twee verdiepingen) met op elke verdieping vier appartementen. Op de bovenste twee lagen beschikken de toekomstige huurders over een beschut maar zonnig balkon. Alle 12 appartementen zijn gasloos, zeer energiezuinig en levensloopbestendig. Bouwer en ontwikkelaar is de Hegeman Bouwgroep uit Almelo. Omdat de omgevingsvergunning rond is en de vorige bebouwing gesloopt, kan in juni 2022 met de bouw worden begonnen. De oplevering is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023.

Klein, toegankelijk, betaalbaar

Met de bouw van dit complex geeft Viverion invulling aan het gezamenlijke streven met de gemeente Hof van Twente om een gevarieerd sociaal huurwoningaanbod te ontwikkelen. De toegankelijke en betaalbare appartementen in dit complex passen goed bij de woonbehoefte van nu en de toekomst. Het aantal kleine huishoudens groeit. Er zijn steeds meer ouderen en zij wonen bovendien langer zelfstandig. Het woongebouw is voorzien van een liftinstallatie en geschikt voor oud en jong. De woningen zijn van alle gemakken voorzien en nabij de gezelligheid van het centrum met alle voorzieningen om de hoek.

Voorrang 

Alle appartementen zijn sociale huurwoningen. Viverion zal bij de toewijzing voorrang geven aan huurders die elders een grote eengezinswoning achterlaten. Iedere vrijkomende woning zorgt voor een doorstroomketen van drie of vier vrijkomende woningen. Met voorrang toewijzen laat die keten nóg efficiënter werken voor ‘het juiste huishouden in de juiste woning’. Meer informatie over de appartementen en de aanpak van de toewijzing is op dit moment niet beschikbaar. 

*De naam Begijnenvest verwijst naar Begijnhof: een verzameling woningen bij een kapel of kerk waar vrouwen (begijnen) vanuit religieuze of dienstverlenende motieven kozen voor samenwonen buiten een klooster.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle