zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleWord vrijwilliger bij de dierenambulance

Word vrijwilliger bij de dierenambulance

Hof van Twente – Waar we vorige week massaal op de ijzers hebben gestaan en dieren hielpen te overleven in de kou door ze bij te voeren of een wak in het ijs te maken, lijkt het inmiddels wel alsof de lente heeft aangekondigd dat het nu haar beurt is om de wereld weer groen te kleuren. Vogels fluiten vrolijk en de dikke winterkleding kan weer opgeborgen worden in de kasten of op zolder.

In de dierenwereld betekent dit dat het straks weer tijd wordt om te nestelen en jongen op de wereld te zetten. Sterker nog, sommige diersoorten zijn er vroeg bij geweest dit jaar en hebben alweer jongen rondhuppelen. Over het algemeen redden de dieren in de natuur zich uiteraard prima met hun kroost, maar het komt met enige regelmaat voor dat bepaalde (jonge) dieren toch een helpend handje nodig hebben. Eten en drinken wanneer mama (en papa) niet meer komen om te voeden, warmte wanneer de kou toch teveel overheerst. Veiligheid wanneer de omgeving op welke wijze dan ook vernield wordt en een gouden mand wanneer de start van een leven niet is wat je een dier toe zou wensen. 

Meld je nu aan als vrijwilliger

Bij de dierenambulance hebben ze het er druk mee in de lente en zomer en proberen ze ieder dier zo goed mogelijk te helpen, rekening houdend met de kracht van de natuur zelf. In de herfst en winter verrichten ze natuurlijk dezelfde werkzaamheden, maar dan is het aanzienlijk rustiger. Ze richten zich echt op dat wat het beste is voor het dier en geven advies of komen een dier ophalen. Hoofddoel is het zo stressvrij mogelijk helpen van een dier in nood. Voor dit werk zoekt de stichting barmhartige mensen die zich willen inzetten voor dieren in nood. Het gaat om vrijwilligerswerk van 9.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds (inclusief een dienstwissel). Dat betekent niet dat je van 9 tot 20 uur in touw bent maar je bent in die tijdspanne oproepbaar. 

Geef je op met buur, vriend of kennis

De vrijwilligers van de dierenambulance staan zeven dagen per week paraat voor dieren in nood en ze zijn naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb jij je altijd al willen inzetten voor het welzijn van dieren? Dan is deze oproep bedoeld voor jou! We begeleiden je stap voor stap en werken je in. Er is altijd iemand (telefonisch) beschikbaar om je adviezen te geven of mee te helpen. Tussentijds ben je dus gewoon thuis en je bent zeker niet de hele dag in touw. Het werk is erg gevarieerd en de ene dag is het drukker en veelzijdiger dan de andere. Een goede vriend/kennis/buur heeft ook interesse? Perfect! Met twee vrijwilligers op de dierenambulance (chauffeur en bijrijder) is het veel beter en veiliger om doortastend te werk te gaan. Een deel van het werk bestaat uit administratie, zoals het noteren van de gereden ritten en het noteren van vermiste of gevonden dieren. Hierdoor kan degene die na jou dienst heeft een beller duidelijk te woord staan wanneer er bijvoorbeeld over een gevonden dier vragen worden gesteld. Stichting Dierenambulance Hof van Twente is een klein en hecht team en ziet er naar uit je te verwelkomen! Ieder dier heeft recht op goede zorg, help jij mee dit waar te maken? Mail of bel ons. Kijk voor meer informatie op www.dierenambulance-hofvantwente.nl.                                                             Foto‘s: onder andere door Opvang Noach

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws