woensdag, 6 juli 2022
spot_img
HomeLifestyleZin om mandoline te leren spelen?

Zin om mandoline te leren spelen?

Ook toe aan muziek na de lockdown? Zodra het verantwoord is en de coronamaatregelen het toelaten, wil het Twents Mandoline- en Gitaarorkest (TMGO) een korte kennismakingscursus mandoline organiseren. 

De mandoline en zijn grote broer de mandola, hoor je terug in 18e-eeuwse klassieke muziek en in recente muziek, zoals Ierse folk en Amerikaanse bluegrass. Het loopt van Vivaldi en Schönberg tot jazz naar Paul McCartney, Mumford and Sons en de 3J’s. En: mandoline is een mooi instrument om mee samen te spelen in een mandoline-gitaarkorkest (zie www.tmgo.nl).

Een mandoline bespeel je met een plectrum, zoals elektrische-gitaristen gewend zijn. De stemming is echter als die van een viool. Wie ooit gitaar of viool heeft gespeeld, zal daarom niet veel moeite hebben met dit instrument. Maar ook diegene die nog nooit een instrument heeft gespeeld, geen noten kan lezen, maar wél belangstelling heeft, is welkom: alles is te leren!

In de cursus leer je de plectrum aanslag, het spelen van melodie, akkoorden (begeleiding) en het begin van tremolo. Tevens wordt uitgelegd wat het onderscheid is tussen een mandoline, een ukelele en een banjo. Na afloop van de cursus kun je een ‘klein melodietje’ spelen.

De korte kennismakingscursus mandoline van drie lessen vindt indien mogelijk in het voorjaar plaats. Instrumenten zijn gedurende de cursus te leen van TMGO. Op de hoogte blijven en meer informatie: mail naar esther@tmgo.nl of app naar 06-44370188 (Leo van Rutte, docent). Mocht je na de cursus enthousiast zijn en meer willen? Dan kan deze verlengd worden met een vervolgcursus van zes lessen. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws