vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleZo heb je langer plezier van je nieuwe vloer

Zo heb je langer plezier van je nieuwe vloer

Wanneer je net hebt gekozen voor een nieuwe vloer, dan is dit vaak een flinke investering geweest. Naast het feit dat een vloer natuurlijk onmisbaar is in huis, is het wel belangrijk goed te kijken naar het type vloer. Kies je bijvoorbeeld voor een laminaatvloer, dan is de aanschaf wel een stuk goedkoper, dan wanneer je kiest voor gietvloeren, maar is de levensduur logischerwijs ook een stuk korter. Belangrijk dus om niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar de levensduur van je vloer. Toch kun je ook zelf een hele hoop doen om je vloer veel langer mooi te houden en er dus langer van te kunnen genieten. Je zit er namelijk ook niet op te wachten om iedere paar jaar een nieuwe vloer te laten leggen. Met deze tips houd jij je vloer langer mooi.

Stofzuig regelmatig

Het maakt niet uit welke vloer je hebt, maar regelmatig stofzuigen doet in verschillende opzichten wonderen. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt wanneer je vuil onder je schoenen van buiten mee naar binnen neemt en je dit onder je schoen hebt zitten. Nu is een blaadje niet zo erg, maar stel dat het een klein steentje is. Wanneer je dan niet regelmatig met de stofzuiger door het huis gaat, loop je het risico dat je vloer beschadigd, doordat iemand over het steentje loopt en zo een kras in je vloer maakt. Daarbij is het regelmatig stofzuigen natuurlijk ook een stuk hygiënischer. Vooral bij vloeren waar je te maken hebt met naden en kieren, zoals een houten vloer bijvoorbeeld. Vuil gaat in de naden zitten, wat ervoor zorgt dat je vloer mind lang mooi blijft.

Doe je schoenen binnen uit

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bij de voor- of achterdeur de schoenen uit te doen. Waar het bij de meeste mensen al een absolute no-go is om met schoenen naar boven te gaan, zien we dit nu ook steeds vaker al bij binnenkomst. Niet alleen is het een stuk schoner, maar voorkom je ook veel sneller krassen op je vloer. Vooral schoenen met een flink profiel kunnen namelijk nog wel eens een steentje of ander vuil van buiten mee naar binnen nemen. Dan heb je voordat je het door hebt een kras op je vloer. We kunnen je vertellen dat je daar niet heel vrolijk van wordt. Vooral niet met de huidige gietvloer prijs, is het dus aan te raden om de schoenen direct bij binnenkomst uit te doen.

Pleeg groot onderhoud

Naast het schoonhouden van je vloer, heeft een PVC en ook Gietvloer het nodige onderhoud nodig. Een gietvloer kan namelijk na verloop van tijd wat dof worden. Niet per se erg, maar mooi is natuurlijk anders. Omdat deze vloeren zijn voorzien van een toplaag, zijn ze eenvoudig te schuren en opnieuw te voorzien van zo’n laag. Op deze manier ben je relatief snel klaar en scheelt het je een hele hoop geld. Je vloer ziet er weer uit als nieuw, waardoor je geen nieuwe vloer nodig hebt en je er weer jaren van kunt genieten.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws