zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteZo stemden de inwoners van Hof van Twente

Zo stemden de inwoners van Hof van Twente

De verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer vonden op woensdag 17 maart plaats. Door de coronacrisis waren de verkiezingen dit keer anders georganiseerd dan normaal.

Op 15 en 16 maart konden kwetsbare inwoners al komen stemmen op een aantal plaatsen in Hof van Twente. Inwoners van 70 jaar en ouder konden hun stem per brief uitbrengen.

Zojuist werd de voorlopige uitkomst van deze verkiezingen bekend. Het opkomstpercentage in Hof van Twente was 84,41% van de in totaal 28184 stemgerechtigden. Burgemeester Ellen Nauta zegt “blij te zijn met de hoge opkomst in Hof van Twente. Veel inwoners hebben gebruik gemaakt van hun democratische recht, ondanks de coronacrisis. We hebben er alles aan gedaan om het stemmen zo veilig mogelijk te laten verlopen voor onze inwoners. Mooi dat dat gelukt is. Ik dank alle vrijwilligers die dit de afgelopen dagen mede mogelijk hebben gemaakt.”

Briefstemmen

3044 inwoners van Hof van Twente hebben gebruik gemaakt van hun recht om per brief te stemmen. Dat is 45,14% van de mensen die dit mochten doen.

Vervroegd stemmen

Inwoners met een kwetsbare gezondheid konden op maandag 15 en dinsdag 16 maart al komen stemmen op een aantal locaties in Hof van Twente. Op die manier konden zij de drukte op de stembureaus vermijden. 10,76% van de kiesgerechtigden heeft hier gebruik van gemaakt.

Uitslag verkiezingen per politieke partij

De uitslagen van de verkiezingen per politieke partij in Hof van Twente leest u door te klikken op deze link: https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2021/03/artikel/zo-stemden-de-inwoners-van-hof-van-twente-1875

Het gaat om een voorlopige uitslag. De uitslagen van de verkiezingen in Hof van Twente worden onderdeel van de landelijke totaaluitslag die op maandag 22 maart wordt vastgesteld. De uitslag van de verkiezingen is definitief na de vaststelling door de Kiesraad.

Vorig artikel
Volgend artikel

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle