dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenZwemvierdaagse weerstaat corona

Zwemvierdaagse weerstaat corona

Het slotstuk voor de vierenveertigste Deldense Zwem4daagse, de midsummernightswim, kwam door de aangescherpte coronaregels te vervallen, maar verder was het een bijna ouderwetse vierdaagse. Weliswaar was het aantal deelnemers een stuk bescheidener dan de afgelopen jaren, ze zwommen dezelfde afstand, met muzikale ondersteuning en een uitdagend randprogramma. De organisatie toont zich dan ook tevreden, al was het alleen al om het evenement voor Delden te behouden.

´Tevreden zijn we alleen al omdat we de trouwe vierdaagsefans hun feestje hebben kunnen bieden en de kinderen die de afgelopen tijd weinig zwommen toch in beweging hebben gekregen,´ zo stelt Dinie Baan. De coronaconcessies die gedaan moesten worden waren beperkt en deden geen afbreuk aan de goede sfeer. Baan: ´Het is natuurlijk jammer dat we de vierdaagse tot in de vakantie moesten uitstellen, maar de aanwezigen hebben hoe dan ook genoten van vooral ook het randprogramma met hoogtepunten als een roofvogelshow, de surfrodeo en de hindernisbaan op het water. En het spuitgeweld van de Deldense brandweerlieden niet te vergeten.’ De verdere sfeer werd op muzikaal vlak verzorgd door Grandijoost, DJ Mats en Vocal Group Pure.

De dank op De Mors gaat uit naar de belangeloze inzet van de scholen, stempelaars, serveersters en spuitgasten, maar ook naar de noabers die hun steentje bijdroegen. ‘Juist ook de steun van de gemeenschap maakt dat evenementen als de zwemvierdaagse mogelijk zijn,’ aldus Baan. Volgend jaar gebeurt dat al weer voor de 45ekeer, ongetwijfeld haalt Lidy Efftink dan haar even zoveelste medaille op, de Deldense behoort tot het zeldzame ras dat nog geen enkel jaar verstek liet gaan.

Lidy Efftink

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle